Daan Tuerlings neemt Wartburgia met vier treffers bij de hand

Aan de hand van Daan Tuerlings heeft zaterdag derdeklasser Wartburgia op bezoek bij Sporting Andijk een eenvoudige zege geboekt. De ploeg van Hans Bergsma was met 1-5 te sterk voor de nummer drie van vorig seizoen. Met vier treffers was Tuerlings de grote man bij de Amsterdammers.

Sporting Andijk verloor vorige week met 9-1 van HBOK en ook Wartburgia kende weinig genade met de Andijkers. Gedurende de hele wedstrijd was Wartburgia de bovenliggende partij. Toch moest het publiek tot de 28ste minuut wachten voor het eerste doelpunt. Na een prachtige steekbal van Niek Remijn opende Daan Tuerlings de score. Enkele minuten later kreeg Armando Cuvalaij opgelegde mogelijkheid voor de 0-2, alleen belandde zijn schot in het zijnet.

De 0-2 kwam uiteindelijk van de voet van Tuerlings, op aangeven van Jacco Fijnheer. Nog voor de rust was ook Cuvalaij trefzeker. Met een prachtige boogbal liet hij de doelman kansloos en bepaalde de vleugelaanvaller de ruststand op 0-3 in het voordeel van de Amsterdammers.

Direct na rust deed Sporting Andijk iets terug. Een lange bal viel net over de verdediging van Wartburgia, waardoor spits Luc Waardenburg voor de 1-3 kon zorgen. Dichterbij kwam de thuisploeg niet. Wartburgia vond het nog niet genoeg en zette in het laatste halfuur aan.

Tuerlings voltooide in de 62ste minuut zijn hattrick met de 1-4. Nadat Thom Ridderbos en Niek Remijn goede mogelijkheden onbenut lieten, bepaalde ‘man-of-the-match’ Daan Tuerlings de eindstand op 1-5. Met vier treffers was hij uiterst productief voor de Amsterdammers, die met vier punten uit de eerste twee wedstrijden gedeeld derde staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)