Home / Algemeen / Daan van Huffel verlaat DCG voor terugkeer bij Legmeervogels

Daan van Huffel verlaat DCG voor terugkeer bij Legmeervogels

Na vijf jaar keert Daan van Huffel terug bij Legmeervogels. De 20-jarige linksback is dit seizoen bezig aan zijn eerste seizoen bij zondag tweedeklasser DCG, maar verkiest een terugkeer op het oude nest boven een langer verblijf in Amsterdam.

“Dit seizoen zijn we elkaar natuurlijk al tegengekomen en werd er gevraagd om terug te keren”, zegt Van Huffel over zijn aanstaande overstap. In de wedstrijd Legmeervogels – DCG startte hij in de basis, in de terugwedstrijd ontbrak de linksback. “Daarna was het snel rond. Ik heb een heel goed gevoel bij de trainer en denk dat hun systeem en speelstijl (snelle tegenaanval, red.) mij erg goed ligt.”

Daan van Huffel DCG

In de C-junioren verliet Van Huffel Uithoorn voor RODA ’23, waar hij uiteindelijk doorbrak in het eerste elftal van de Bovenkerkers. Vervolgens ging hij naar de amateurs van Ajax en speelde daar in twee jaar tijd vier wedstrijden in het eerste elftal. “Ik was altijd linksbuiten, maar in de laatste wedstrijden bij Ajax werd ik als linksback gebruikt. Dat ging best redelijk. Toen ik in de zomer bij DCG kwam en er wat personeelsproblemen waren, heb ik me maar opgeofferd als linksback. Dat zal ook mijn rol worden bij Legmeervogels.”

Bij Legmeervogels komt hij een aantal bekenden tegen met wie hij jaren in de jeugd heeft gespeeld. “En het is drie minuten van mijn huis vandaan, ook dat is lekker. Ik ben erg blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik kom terecht in een heel hecht team en denk dat ik goed tussen zal passen. Zoals het er nu naar uitziet, speelt de club volgend seizoen in de eerste klasse. Dan kunnen we meteen doorstoten.”

Foto’s Jeroen de Kock

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend