Daan Waleson (DVVA): ”Zitten weer in een flow”

Net als AMVJ slaagde DVVA er afgelopen weekend in om de finale van de nacompetitie te bereiken. Na een zenuwslopende wedstrijd tegen Almere waren er penalty’s nodig om te bepalen wie er naar de volgende ronde mocht. De Amsterdammers trokken aan het langste eind en mogen nu proberen om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Montfoort is de tegenstander.

Voor doelman Daan Waleson werd de wedstrijd tegen Almere er één om niet snel te vergeten. Hij stopte de zesde penalty van Almere en groeide hiermee uit tot de held van DVVA. “Dat was een geweldig gevoel. Ik begon namelijk niet goed aan de wedstrijd. Bij de eerste goal ging ik in de fout. Ik heb in de rust tegen mijn teamgenoten gezegd dat ik gebrand was om mijn fout goed te maken. Dit was de perfecte manier.”

DVVA bemachtigde een ticket voor de nacompetitie door de eerste periodetitel te winnen. De ploeg van scheidend trainer Sjaak Tersteeg haakte vervolgens al snel af voor het kampioenschap en eindigde uiteindelijk als vierde. “Toen we inzagen dat we geen kampioen meer konden worden hebben we een hele slechte reeks neergezet. Op een of andere manier sluipt dat er toch een beetje in. Nu het er weer echt om gaat is de scherpte weer helemaal terug. Ook op de training, al konden sommigen niet meer lopen na die 120 minuten tegen Almere. We zitten in een flow. We hebben goed gespeeld tegen Almere en op wilskracht gewonnen.”

DVVA - Almere slide
Foto Mario Wormhoudt

Voor Waleson en zijn ploeggenoten wacht nu het tweeluik tegen eersteklasser Montfoort. DVVA weet wat het te wachten staat want competitiegenoot HBOK was kansloos in de vorige ronde. DVVA speelt eerst uit. “Of dat een voordeel is? Het is geen Champions League”, grapt Waleson. “Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Montfoort is een gerenommeerde club die dertig punten heeft gehaald in de eerste klasse. We hebben met DVVA al eerder een jaar in de eerste klasse gespeeld en toen zijn we gelijk gedegradeerd. Het verschil is behoorlijk groot. Het zal moeilijk worden. Of wij in de eerste klasse thuishoren? De kern van de groep bestaat uit jonge spelers die alleen maar beter kunnen worden. We krijgen er een aantal versterkingen bij dus het zou moeten kunnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)