Foto: Jan Vonk

Daan Walraven grijpt kans in Derde Divisie

De talentvolle Daan Walraven speelt volgend seizoen in de Derde Divisie Zaterdag. De pas 20-jarige verdediger van WV-HEDW stapt deze zomer namelijk over naar Ter Leede, de nummer 14 van afgelopen seizoen.

Niveau hogerop

Walraven was de afgelopen vijftien seizoenen lid van de Amsterdamse club, maar kon de overstap naar Ter Leede niet laten lopen. “Natuurlijk heb ik twee keer over de overstap nagedacht, omdat ik sinds mijn vijfde jaar bij WV-HEDW voetbal. Ik woon op fietsafstand bij de club vandaan, terwijl ik naar mijn nieuwe club een half uurtje in de auto moet zitten. Alleen voor mij was het simpelweg een prachtige kans om naar de Derde Divisie over te stappen. Ik wil de komende jaren groeien en dat ga ik op dit niveau absoluut doen.”

Het Talent van het Jaar 2017-2018 was de afgelopen seizoenen een vaste waarde in het elftal van trainer Marcel Valk. Bij Ter Leede hoopt hij de volgende stap in zijn proces te maken. “Mogelijk maak ik over een paar jaar vanaf de Derde Divisie opnieuw een stap voorwaarts, maar we gaan eerst maar eens zien wat Ter Leede mij brengt. De trainer van Ter Leede (Steef Roodakkers, red.) gaf in ieder geval aan dat de club zich ziet als een tussenstap naar een niveau hogerop. Dit biedt mij een prachtige mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen.”

In training

De defensieve versterking heeft dit seizoen weinig tot niets van Ter Leede kunnen zien, omdat hij met WV-HEDW eveneens op zaterdag uitkwam. “Wat dat betreft ken ik het niveau van de Derde Divisie nog niet enorm, maar iedereen die ik om me heen spreek zegt dat ik het niveau aan kan. Ook mijn eigen trainer (Marcel Valk, red.) sprak het vertrouwen in mij uit en vond het een mooie stap. Ik denk dat de entourage wel wat groter zal zijn dan in de eerste klasse en er zullen meer mensen langs de zijlijn staan, maar dat is uiteindelijk alleen maar mooi.”

Het kind van de club heeft inmiddels afscheid kunnen nemen van zijn teamgenoten en trainers én is zelfs al in training bij zijn nieuwe vereniging. “Ter Leede traint nog door tot 18 juni, dus ik ben maandag begonnen als speler van Ter Leede. Vervolgens hebben we een vakantie voor de boeg, waarna de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen. Ik kijk ernaar uit weer een potje voetbal te spelen, want dat heb ik absoluut gemist.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jan Vonk

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)