Home / Algemeen / Het Talent: Daan Walraven (WVHEDW)
Foto: Jan Vonk

Het Talent: Daan Walraven (WVHEDW)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. De aftrap is, uiteraard, voor het Talent van het Jaar van 2018: WVHEDW-verdediger Daan Walraven (19).

Nogmaals gefeliciteerd met het winnen van de award. Heeft je schaal al een plekje gekregen?
“De schaal staat op mijn kamer, naast mijn bed. Een topplekje. Hij staat er mooi bij. Na het winnen van de prijs kreeg ik allemaal leuke berichtjes en felicitaties van mijn teamgenoten en supporters. Ik vond het al leuk om bij de laatste zeven te horen, maar toen ik bij de laatste drie zat, wilde ik ‘m ook pakken. Vrienden van mij hebben de video van nominatie gedeeld, maar ikzelf heb eigenlijk niets gedaan.”

Je bent pas negentien. Heb je veel moeite gehad om te wennen aan het seniorenvoetbal?
“Ik was nog A-junior, vlak voor het seizoen werd verteld dat ik aan mocht sluiten bij het eerste elftal. Vanaf de voorbereiding had ik een plekje gepakt. Bij de senioren is het een ander soort voetbal, veel fysieker. Op het begin moest ik daar aan wennen. De eerste paar trainingen had ik er moeite mee, maar de jongens uit het team hielpen mij goed. Na twee weken had ik het gevoel dat ik kon aanhaken. In de winterstop ben ik twee maanden naar Amerika geweest, voor mijn tussenjaar, en een paar wedstrijden gemist, maar voor de rest heb ik alles gespeeld. En eigenlijk wordt dit pas mijn eerste echte seizoen als senior.”

Wat is de doelstelling voor komend seizoen?
“Er is geen echte doelstelling bepaald, maar iedereen heeft voor zichzelf wel het doel om te promoveren. Ik heb die ook. Vorig jaar hebben we tegen de grote ploegen veel punten gepakt, alleen lieten we het vaak liggen tegen de kleintjes. Ik denk dat we dit jaar een heel sterk team hebben. Daar kunnen we mee gaan strijden om te promoveren.”

Waar ligt eigenlijk jouw lat?
“Dat weet ik niet. Ik wil het uiterste uit mijn voetbalcarriere halen. Als de stap daar is, en ik zie er een mooie uitdaging in, sta ik er wel voor open. Ik voetbal mijn hele leven al voor WVHEDW. Ik ben een jongetje van de club. Ik zou hier nooit snel weggaan. Er moet wel iets moois voorbij komen, voordat ik de club verlaat.”

Foto: Jan Vonk

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)