Home / Algemeen / Damien Menzo verlaat De Dijk voor meer speeltijd bij OFC

Damien Menzo verlaat De Dijk voor meer speeltijd bij OFC

De wedstrijden die Damien Menzo in het shirt van De Dijk speelde tegen rivaal OFC maakten altijd indruk. In de laatste onderlinge ontmoeting zorgde de 23-jarige aanvaller van De Dijk zelfs voor een mooie, maar vooral belangrijke treffer. Op zoek naar meer speeltijd maakt Menzo komende zomer de overstap naar OFC.

Dit seizoen kwam hij weinig aan spelen toe bij de kampioen van de Derde Divisie. “Alleen in de eerste wedstrijd, tegen JVC Cuijk (2-3 zege, red.), begon ik in de basis. Daarna mocht ik slechts nog een paar keer invallen.” In goed overleg besloot Menzo dat het beter was op zoek te gaan naar een nieuwe club waar hij meer aan spelen toe zou kunnen komen. “Er was geen perspectief meer voor mij bij De Dijk.”

Ondertussen was er door zijn goede vriend en oud-OFC’er Revelinio Denswil al een balletje opgegooid bij de Oostzaners. “Volgens hem zou OFC een goede club voor mij zijn”, zegt Menzo. “Vervolgens had ik een goed gesprek. OFC is een mooie club en een goed niveau. Ik was met meerdere clubs in gesprek, maar die spelen allemaal lager. Nu blijf ik in de Derde Divisie. Dat speelt ook een rol in de keuze.”

Menzo wordt in Oostzaan als spits binnengehaald, als opvolger van de vertrekkende Rahim Abdul. “Bij OFC is de kans op speeltijd voor mij veel groter dan bij De Dijk. Ik heb voldoende vertrouwen in mijzelf dat ik daarvoor ook de kwaliteiten heb.” De aanvaller is de tiende aanwinst voor de ploeg die volgend seizoen onder leiding staat van Yuri Rose.

Naast Menzo vertrekt ook Moaad el Aakel bij De Dijk. De 32-jarige middenvelder moest het dit seizoen vooral met invalbeurten doen.

Foto boven: Rob Beense

PRACHT GOAL! Damien Menzo redt een punt voor De Dijk bij OFC! Bekijk onze wedstrijd van de week op de website: http://bit.ly/2iZINVQ

Geplaatst door Het Amsterdamsche Voetbal op maandag 16 januari 2017

Send this to a friend