Home / Algemeen / Damien Simson (DCG) kiest op laatste moment voor DWS

Damien Simson (DCG) kiest op laatste moment voor DWS

Damien Simson heeft er alsnog voor gekozen om DCG te verlaten. De 28-jarige spits trekt richting DWS, dat naar de zondag tweede klasse is gepromoveerd. Daar komt hij oud-ploeggenoot Dohan Karacaer tegen als nieuwe trainer.

Na zijn beslissende rol in de miraculeuze ontsnapping in de nacompetitie ging het in een stroomversnelling. Eigenlijk zou Simson blijven, totdat DWS met hun verhaal kwam. “Ik heb nog met Dohan gevoetbald bij Zeeburgia, een jaar of vijf geleden. Een andere bekende, Jermain Vanenburg, heeft een goed woordje voor mij gedaan. Het moest allemaal op het laatste moment gebeuren. Ik heb het gelukkig in goede harmonie af kunnen sluiten bij DCG, met de laatste wedstrijd als kers op de taart.”

Bij de kersverse tweedeklasser moet de spits de naar ZSGOWMS vertrekkende topscorer Chad de Jong opvolgen. Hij wordt duidelijk binnengehaald als een gerichte versterking en loopt daar niet voor weg. “Ik ben Damien Simson en loop al een tijdje mee op de velden. Ik neem mijn verantwoordelijkheid.”, klinkt het zelfverzekerd. Met de promovendus mikt Simson op een plek in de middenmoot. “Ze zijn net gepromoveerd, vanuit de vierde klasse doorgestoten, dus laten we eerst maar een beetje de kat uit de boom kijken.”

Naast Simson heeft DWS zich ook versterkt met Soufyan Akmum (EDO), Ephraim Adriaansz (FC Aalsmeer), Aigen Bel (ZSGOWMS), Moaud Belhacen (Arsenal) en talenten Ruben Monasch en Zaid Balmahdi, die met Karacaer meekomen van Zeeburgia Onder-19. Daarnaast gaat Abdessamad Attahiri het zaalvoetbal bij ‘T Knooppunt combineren met veldvoetbal. “We zijn gericht bezig geweest met Tarik (Ouladi, andere trainer van DWS, red.) om met niet al teveel veranderingen een team neer te zetten”, zegt Karacaer. “Veel jongens blijven en daarbij worden drie A-junioren toegevoegd aan de selectie. De jeugdopleiding is belangrijk voor DWS, daar willen wij goed gebruik van maken.”

Foto boven: Jos Spitteler

Send this to a friend