Daniël Schermer bezorgt Purmersteijn volle buit in Noord-Hollandse derby

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft zich in de streekderby tegen Hollandia gerevancheerd op het zure 3-3 gelijkspel eerder dit seizoen. Door twee treffers van Daniël Schermer werd de nummer twee van de ranglijst met 2-1 terug naar Hoorn gestuurd.

De wedstrijd was zaterdagavond amper twee minuten bezig toen Purmersteijn het net al had gevonden. Een strakke voorzet van Alex Treuren leek een prooi te worden voor de uitkomende Hollandia-doelman Dani Peper, alleen tastte hij mis en daar profiteerde Daniël Schermer optimaal van: 1-0. Hierna was Hollandia meer in de aanval, maar gaf de ploeg van Martin van Ophuizen niets weg. Doelman Richard de Groot hoefde alleen zijn kunsten te tonen op een schot van Regillio de Mees.

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Dyllandro Panka zette Yassin el Yaakoubi oog-in-oog met Peper. Zijn inzet werd gekeerd en in de rebound zag Martijn van Oers zijn poging door een verdediger van de doellijn gehaald worden. Kort hierna kwamen de Purmerenders goed weg. Een schot van Sonny Pronk verdween via het lichaam van De Groot tegen de paal. Ook een vrije trap van Jorg Ooievaar ging rakelings over de lat. Aan de andere kant van het veld was Schermer dicht bij zijn tweede treffer, alleen kwam hij een teenlengte tekort bij een pass van El Yaakoubi.

Ook na de theepauze had Hollandia een licht veldoverwicht. Toch waren de eerste grote kansen voor Purmersteijn. Peper haalde een schot van Panka uit de hoek en tikte een pegel van Robbert Jan Orij uit de kruising. Zijn collega aan de overkant redde bekwaam op een poging van Ooievaar. De gasten gooiden in de laatste tien minuten alles op de aanval. Nadat De Groot in de 81ste minuut een knap schot van Daan Buurman had verwerkt, moest hij een minuut later toch de 1-1 incasseren. Uit een pass van invaller Milan Vissie kopte aanvoerder Nick de Wit de bal fraai binnen.

Het leek opnieuw te eindigen in een gelijkspel, totdat Schermer zijn ploeg vlak na de gelijkmaker weer aan de leiding bracht. In het strafschopgebied zette hij verschillende verdedigers op het verkeerde been om vervolgens van dichtbij de 2-1 binnen te schieten. Hollandia deed nog verwoede pogingen om langszij te komen, maar de sterke Purmerendse verdediging hield deze keer wel stand.

Door de knappe overwinning klom Purmersteijn een plek op de ranglijst naar de achtste plaats. Volgende week treft de ploeg van Martin van Ophuizen opnieuw een hoogvlieger, wanneer het bezoek aan koploper SJC op het programma staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.