fbpx
Home / Algemeen / Daniël Schermer loodst Purmersteijn langs Jong Achilles’29

Daniël Schermer loodst Purmersteijn langs Jong Achilles’29

Purmersteijn heeft zich in de zondag Hoofdklasse met de nodige moeite ontdaan van laagvlieger Jong Achilles’29. In een matige wedstrijd van de Purmerenders bleek een doelpunt van Daniël Schermer uiteindelijk voldoende voor de drie punten: 1-0.

In de eerste dertig minuten hadden de gasten uit Groesbeek een licht overwicht. Achilles’29 oefende veel druk uit op Purmersteijn, waardoor zij haar combinatievoetbal niet kon spelen. Toch was de eerste mogelijkheid in de tiende minuut voor de thuisploeg. Doelman Dani Centen had echter geen enkele moeite met een schot van Stefan van Wonderen. In de tegenaanval moest Purmersteijn-keeper Richard de Groot handelend optreden door de bal van de voeten van Redouan Eddarkaoui te plukken.

Nauwelijks vijf minuten later werd De Groot getest door een kopbal van Paco Geutjes uit de kruising te halen. Achilles’29 had de betere kansen op de openingstreffer, maar telkens stond De Groot in de weg, ook bij een afstandsschot van Niels Willems. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kantelde de wedstrijd. Niels Eijkenaar werd vrij voor Centen gezet en had de hoek voor het uitkiezen, alleen schoot de spits van Purmersteijn te gehaast.

Vlak voor rust doorbrak Dyllandro Panka de ban. De vleugelaanvaller, koud in het veld als invaller voor Van Wonderen (heupblessure), bezorgde de bal bij Daniël Schermer en hij schoot Purmersteijn van dichtbij naar een 1-0 voorsprong. De thuisploeg kreeg in de laatste minuten zelfs kansen om deze voorsprong uit te bouwen. Een schot van Aramez Poepon, geheel vrij voor Centen, miste precies en de sluitpost was op slag van rust ook alert bij een inzet van Eijkenaar.

Na de hervatting deed Achilles’29 er alles aan om op gelijke hoogte te komen. Het ontbrak voornamelijk uitblinker Amine Ennali, die in de jeugd van het Italiaanse Lazio speelde, aan precisie bij de afronding. De gasten hielden het initiatief en Purmersteijn had het vooral op het middenveld moeilijk tegen de jongelingen. Diverse hoekschoppen leverden echter geen doelpunten op voor de Groesbekers. Ook niet toen Ennali oog-in-oog met De Groot verscheen. De sluitpost stond aan de grond genageld en kon opgelucht ademhalen toen hij de bal langs de paal zag gaan.

In de slotfase waren de Purmerenders nog dicht bij de beslissing. Uit een pass van Rowin Mol dook Panka vlak voor Centen op, die zijn inzet fraai keerde. Nauwelijks een minuut later schoot een andere invaller, Sebastiaan Ntim, voorlangs. De krappe voorsprong bleef op het scorebord staan, waardoor de ploeg van Martin van Ophuizen de vierde thuiszege boekte.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend