Home / Algemeen / Daniëls (OSV) knokt voor plek onder de lat

Daniëls (OSV) knokt voor plek onder de lat

Maarten Daniëls verruilde deze zomer HBOK voor competitiegenoot OSV, omdat hij verwachtte dat hij bij de Zunderdorpers tweede keus zou zijn en uitgerekend dat overkomt hem nu bij OSV. Toch stond de doelman de afgelopen twee duels onder de lat bij de formatie van trainer Kai Meeuwsse, omdat Marco Keevel geschorst is.

“Ik ben natuurlijk blij dat ik nu de kans krijg om te laten zien wat ik kan”, aldus Daniëls. De 25-jarige doelman zat tot aan de rode kaart van Marco Keevel op de bank. Keeper Keevel liep tijdens het in 3-3 geëindigde competitieduel met stadsgenoot Buitenveldert tegen een rode kaart aan, waarna hij voor drie duels werd geschorst.

Daardoor mocht Daniëls tegen BOL in de basis beginnen. “Het voelde als een kans, maar na twee minuten ging het al helemaal mis”, blikt de lange sluitpost terug, die tijdens die wedstrijd een bal verkeerd inschatte toen hij te ver uit zijn doel kwam. Daardoor keek zijn ploeg al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan.

OSV-doelman Maarten Daniëls in actie tegen WV-HEDW. Foto: Jan Vonk.
OSV-doelman Maarten Daniëls in actie tegen WV-HEDW. Foto: Jan Vonk.

“Op de trainingen ging het erg goed, maar na die fout was ik het kwijt. Het bleef malen in mijn hoofd. Daardoor was ik mezelf niet meer”, aldus Daniëls, die uiteindelijk met een 6-2 nederlaag van het veld stapte. “Gelukkig ging het afgelopen weekend tegen WV-HEDW beter. Het is alleen jammer dat het ons niet lukte om WV-HEDW te verslaan. Wij waren beter, maar het lukte ons niet om de kansen te verzilveren. Dan is het niet gek dat je tegen een 2-0 nederlaag in eigen huis aanloopt.”

Volgens Daniëls mist OSV scorend vermogen. “Op sommige momenten missen we een echte spits. Daarnaast geven wij door onze manier van spelen behoorlijk wat ruimte achterin weg. Daar kan een tegenstander met de kwaliteiten van WV dan van profiteren.”

“Ik kan niet echt tevreden zijn over mijn spel”, erkent de sluitpost. “Ik ben naar OSV gekomen omdat ik wilde spelen. Bij HBOK verwachtte ik dat het niet zou gebeuren. Het is lullig dat mij dit nu juist bij OSV overkomt. Ik neem aan dat Marco weer gaat keepen als zijn schorsing er weer op zit, maar goed: we zien het wel. Nog één potje in elk geval voor de boeg.”

Foto’s Jan Vonk