Home / Homepage / Danny Hijzelendoorn blijft Pancratius trouw: “Iedereen is happy”

Danny Hijzelendoorn blijft Pancratius trouw: “Iedereen is happy”

Danny Hijzelendoorn heeft ook volgend seizoen de leiding bij zondag tweedeklasser Pancratius. De 32-jarige oefenmeester is bezig aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer van de Badhoevedorpers, nadat hij eerst trainer van de Zondag 2 en Zaterdag 1 was.

Geen moment hoefde Hijzelendoorn te twijfelen over een langer verblijf. Een maand geleden gaf de clubman bij de technische commissie aan graag door te willen en dat werd deze week officieel rondgemaakt. “Ik denk dat er heel veel potentie in deze groep zit. We hebben een hele leuke groep en ik heb het super naar mijn zin. De sfeer in de groep is goed, de jongens willen graag door. De club wil ook door met mij, ik wil door met de club. Iedereen is happy.”

Dat terwijl de resultaten in Badhoevedorp tegenvallen met een tiende plek in de zondag tweede klasse B. Voorafgaand aan het seizoen riep de oefenmeester over een gooi naar promotie. Die ambitie ligt nu in de ijskast, al houdt Hijzelendoorn vertrouwen in een goede afloop. “Ik ben ervan overtuigd dat er echt wel een goede serie voor ons aankomt. We moeten ervoor zorgen zorgen dat de boel heel blijft, we plezier blijven houden, hard gaan werken en punten pakken. We gaan het verder niet over een periodetitel hebben.”

Ondanks de mindere klassering op de ranglijst geniet de oefenmeester van het hoofdtrainerschap bij Pancratius. “Ik vind het echt hartstikke leuk. Op het trainingsveld heb ik veel plezier met de jongens, na afloop geniet ik van de groep. Ik vind ook dat we bij vlagen best leuk voetballen. Alleen het rendement is nog te laag”, weet Hijzelendoorn. “We gaan (voor volgend seizoen, red.) weer kijken of we sterker kunnen worden dan dit jaar. Maar het allerbelangrijkste is dat ik met deze groep door wil, omdat we zowel binnen als buiten een goede selectie hebben.”

Foto’s Hans van Dijk