Danny van der Moot (DCG): “Willen selectie nog versterken”

Danny van der Moot werd afgelopen zaterdag kampioen met DCG in de zaterdag vierde klasse C. Na dit succes staat de trainer volgend seizoen aan het roer van de zondagselectie. Van der Moot ziet echter wel zeven belangrijke spelers vertrekken. Daan van Huffel (Legmeervogels), Gary Bouwmeester (AGB), Anouar Akrouch (Zeeburgia), Thom Leenen en Donny Kessing (Ajax), Finn van der Velden en Omar Limon (JOS) verlaten allen de tweedeklasser.

Ondanks het vertrek van deze spelers ziet Van der Moot de toekomst van DCG met vertrouwen tegemoet. “We hebben ook een aantal goede spelers erbij gehaald die de selectie zeker versterken. Zij hebben namelijk ook ervaring op dit niveau. Natuurlijk is het jammer dat er zeven uitstekende spelers vertrekken, maar die jongens willen hogerop en dat houd je ook niet tegen. Je moet die jongens ook de kansen geven.”

DCG KAMPIOEN4

De oefenmeester hoopt binnenkort nog een aantal spelers aan zijn selectie toe te voegen. “We hebben de selectie voor volgend seizoen nog niet rond en willen ons zeker nog versterken. Ik hoop dat we binnen twee weken nog wat spelers kunnen halen. We zullen moeten bouwen aan een nieuw elftal nu er veel spelers vertrekken en bij komen.”

Van der Moot is niet bang voor een slecht seizoen met de Amsterdammers. “DCG is een club die hogerop kan en eigenlijk hogerop moet,” aldus de coach. “Ik vind het op dit moment nog lastig om de doelstelling te bepalen. Ik heb in ieder geval wel vertrouwen in een goed seizoen. De start van de competitie is erg belangrijk. We moeten wel goed beginnen want anders kunnen we het wel lastig krijgen.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!