Home / Algemeen / Danny Schenkel (DCG) kiest voor trainersloopbaan bij BFC

Danny Schenkel (DCG) kiest voor trainersloopbaan bij BFC

Danny Schenkel is vanaf volgend seizoen trainer van zondag derdeklasser BFC. De 36-jarige Amsterdammer volgt in Bussum de huidige trainer Ferry Hendrikse op, die naar Sparta Nijkerk vertrekt.

Momenteel speelt oud-profvoetballer Schenkel nog voor zondag tweedeklasser DCG, maar kwam hij door veel blessureleed zelden in actie. Daarnaast is hij bij DCG ook jeugdtrainer en heeft hij bij Almere City de C-junioren onder zijn hoede. Die laatste taak kan hij volgens de club blijven uitoefenen.

“BFC is een club met ambitie en dat spreekt me aan”, laat Schenkel op de website van de club weten. “De club staat overal bekend om zijn goede jeugdopleiding en dat is het fundament voor elke vereniging. En ik vind plezier in het voetbal ook erg belangrijk. Als hoofdtrainer zal ik dat zeker stimuleren.”

Het is nog niet duidelijk op welk niveau Schenkel volgend seizoen actief zal zijn met BFC. De Bussummers staan voorlaatste in de zondag derde klasse D, al is de achterstand op een plek voor de nacompetitie slechts een punt.

Foto boven: Danny Schenkel (l) tekent zijn contract bij BFC Bussum. (Foto: BFC)

Send this to a friend