Danny van der Moot volgt Limon op bij DCG

Zondag tweedeklasser DCG heeft met Danny van der Moot een opvolger gevonden voor de vertrekkende John Limon. Van der Moot is momenteel trainer van de zaterdagtak, het tweede elftal én coördinator bovenbouw in de jeugd van de Amsterdammers. “Hier ben ik blij mee en trots op, het is toch mijn club.”

Toen DCG en Limon aangaven niet met elkaar verder te gaan, werd de sollicitatieprocedure gestart. Zo’n negen kandidaten hadden zich gemeld, waaronder Van der Moot. “Ik heb altijd wel aangegeven dat ik er voor open zou staan om de stap naar het eerste elftal te maken. Ik wilde graag meedingen, maar het is niet automatisch zo dat de trainer van het tweede doorschuift. Dat de clubleiding uiteindelijk voor mij heeft gekozen, ben ik best blij mee en trots op. Het is toch mijn club.”

Ook voorzitter Peter Gerekink is verheugd met Van der Moot als nieuwe hoofdtrainer. “Met Danny hebben we een goede opvolger voor John Limon. Danny kent DCG als geen ander en daarnaast past zijn manier van werken goed bij onze club.”

Het wordt zijn tweede keer als hoofdtrainer van de Amsterdammers. “Acht of negen jaar geleden was ik ook trainer van DCG en ook toen speelden we in de tweede klasse. Vervolgens ben ik er even uit geweest (bij onder andere Blauw-Wit en EDO), maar kwam ik weer terug voor het tweede elftal. Dat doe ik al sinds John trainer van het eerste is. Hij heeft het natuurlijk heel goed gedaan, dit jaar misschien iets minder, maar onder mijn leiding willen we doorgaan op de ingeslagen weg: met grotendeels eigen jeugd naar de eerste klasse.”

Dat de oefenmeester straks te maken zal krijgen met zijn zoon Desmond onder de lat, hoeft volgens hem geen probleem te zijn. “Ik denk niet dat het lastig wordt. Als je heel duidelijk en eerlijk bent, weet iedereen waar hij aan toe is. Misschien is het voor hem moeilijker omdat ik langs de lijn sta, maar voor mij is het heel simpel: de beste keeper speelt.”

Dit seizoen heeft Van der Moot nog de leiding over het tweede elftal en de zaterdag 1. “De doelstelling is om met het tweede in de reserve Hoofdklasse te blijven en met de zaterdag 1 kampioen te worden in de vierde klasse. Er is nog niet gesproken over de toekomst, maar het hoofddoel is natuurlijk de zondag. Mocht de combinatie mogelijk zijn, zal ik dat zeker doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG