Daphne Koster nieuwe manager vrouwenvoetbal Ajax

Daphne Koster volgt per direct de vertrokken Marleen Molenaar op als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De 36-jarige Koster nam vorig seizoen afscheid als profvoetballer met de dubbel en keert nu in een officiële functie terug.

Koster speelde vijf seizoenen voor de Amsterdammers en begon afgelopen zomer aan een traineeship bij Ajax. Ze neemt de taken over van Molenaar, van wie vorige week afscheid werd genomen omdat Ajax op zoek was naar een frisse wind. “Ik wilde graag verbonden blijven aan de club. Ajax heeft me afgelopen zomer de mogelijkheid gegeven op verschillende afdelingen mee te gaan lopen, het is voor mij heel mooi dat deze kans nu op mijn pad komt.”

“Daphne Koster is wat ons betreft de ideale kandidaat om het vrouwenvoetbal van Ajax onder haar hoede te nemen”, legt directeur spelersbeleid Marc Overmars uit op de website van de club. “De sport is zich enorm aan het ontwikkelen en wij willen met Ajax natuurlijk meegroeien. Daphne gaat bij ons een belangrijke rol spelen om de Ajax Vrouwen naar een nog hoger niveau te krijgen.”

Koster is met 139 interlands recordinternational van het Nederlands elftal en won afgelopen seizoen de landstitel en de beker met de Ajax Vrouwen. In totaal kwam de voormalige verdedigster tot 96 wedstrijden in het shirt van Ajax. Eind vorige maand werd zij bovendien benoemd tot bondsridder van de KNVB.

Foto AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)