Home / Algemeen / Dapper ZSGOWMS strandt in achtste finale van districtsbeker

Dapper ZSGOWMS strandt in achtste finale van districtsbeker

Het bekeravontuur van zondag derdeklasser ZSGOWMS is geëindigd in de achtste finale. De ploeg van Murat Böke kon niet stunten op bezoek bij zaterdag Hoofdklasser Zuidvogels: 3-1.

Na een gelijkwaardige openingsfase maakte Danny Roozendaal met twee treffers vlak achter elkaar het verschil voor de thuisploeg. In de twintigste minuut schoot hij snoeihard raak, waarna hij een paar minuten later uit een voorzet van Steve Promes de 2-0 binnen kopte. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. A-junior Guininho Wong Fat brak na een goede combinatie door en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1.

In de tweede helft bleef ZSGOWMS aandringen voor een gelijkmaker. Gervaro van der Kust verschafte zichzelf een goede mogelijkheid, maar hij nam de bal niet goed aan. Even later raakte de jongeling, die twee weken geleden stage liep in Zweden, de lat. Böke koos ervoor om in de slotfase voor de aanval te kiezen en achterin één-op-één te spelen. Dat werd de gasten uiteindelijk fataal. Er kwam meer ruimte voor Zuidvogels, dat daar goed gebruik van maakte. Jaap Jong gooide de wedstrijd drie minuten voor tijd in het slot door de 3-1 te maken.

Ondanks de uitschakeling had Böke het gevoel dat er meer in had gezeten tegen de Hoofdklasser. “Wij hebben geprobeerd Zuidvogels vanaf de eerste minuut vast te zetten en ons eigen spel te spelen. Dat ging vrij aardig, alleen is het nadeel dat wij de kansen niet afmaken en zij wel. Zij hebben denk ik drie kansen gehad en ze alledrie gescoord. Dat is het verschil in niveau. Als je zulke wedstrijden wil winnen, moet de organisatie goed staan en geluk hebben. Het was ijskoud en het sneeuwde, niet echt goede omstandigheden om te voetballen, maar buiten dat was het een indrukwekkende strijd.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag Roy Baltus
Archieffoto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)