‘Darnleytje’ brengt WVHEDW voor de derde keer op de valreep een punt

Dennis Darnley kan dit kalenderjaar echt niet meer stuk bij WV-HEDW. De centrale verdediger bracht de Amsterdammers op eigen veld tegen Voorschoten’97 in de slotseconden een punt: 2-2. Het is al de derde keer in 2016 dat Darnley in extremis de zaterdag eersteklasser behoedt van een nederlaag. Dit kan geen toeval meer zijn.

Drie keer is scheepsrecht moet Darnley gedacht hebben vanmiddag ver na 16:15 uur op het Sportpark Middenmeer. WV-HEDW stond met 1-2 achter en de Amsterdammer had al twee grote kansen gemist. Er moest nog een mogelijkheid komen om alsnog het vege lijf te redden voor de thuisploeg. Het gebeurde in minuut 94. “Tjeerd Meijer had de bal en ik koos positie. In eerste instantie dacht ik aan de eerste paal, maar op het laatste moment koos ik toch voor de tweede paal. Dat bleek achteraf een goede keuze te zijn”, aldus Darley over het ‘Darnleytje’: een gelijkmaker in de blessuretijd.

WVHEDW - Voorschoten

Het leek vanmiddag allemaal de goede kant op te gaan voor WV-HEDW. Halverwege het eerste bedrijf kreeg de ploeg van trainer Kees Oostermeijer een penalty mee nadat Youri Pattynama werd gevloerd. De bezoekers moesten verder met tien man, maar Meijer faalde vanaf de stip. In de tegenaanval na de strafschop kreeg WV-HEDW het deksel op de neus: Voorschoten kwam op voorsprong. “Zoals zo vaak bepaalden wij het spel en kregen we via een lange bal naar voren een goal tegen. Zonde”, vertelt Darnley.

WV-HEDW rechtte haar rug en kwam acht minuten voor de pauze langszij via Lennart Bril uit voorbereidend werk van Richard Lynch. Beide ploegen leken met een 1-1 stand te rusten totdat de scheidsrechter in de extra tijd de bal bij WV-HEDW op de stip legde. “Wij kregen natuurlijk een strafschop mee en dan kan je verwachten dat hij hem ook aan de andere kant geeft. Hij hoefde het niet te doen, hun nummer elf ging makkelijk naar de grond en hij gaf hem”, beschrijft Darnley het moment. De bezoekers benutten het buitenkansje wel.

Een behoorlijke domper voor WV-HEDW dus bij de rust. “Een mentale tik. Je zag bij die jongens dat ze er een slecht gevoel aan over hadden gehouden en het koppie ging naar beneden. Kees gaf in de rust aan geduldig te blijven en gaf ons wat vertrouwen mee.”

WVHEDW - Voorschoten

In het tweede bedrijf speelde WV-HEDW, dat onder andere Cees Smaal en Floris Reurts miste, tegen een muur uit Voorschoten waar moeilijk doorheen te prikken was. Twintig minuten voor tijd kreeg Darnley het op de heupen. “Ik vroeg aan de scheids: hoe lang nog? Daarna begon ik mij voorin te bemoeien. Een 1-op-1 en een kopbal waren voor de keeper, maar drie keer is scheepsrecht dacht ik en uiteindelijk maakte ik hem toch.”

Het betekende de vijfde remise op rij voor WV-HEDW en na Argon en ARC de derde keer dat Darnley een punt weet te redden. “We verliezen niet dus voor het sentiment is het goed, maar ik ben toch wel een beetje klaar met die gelijke spelen. Het begint nu te dringen. Als we vandaag hadden verloren hadden we zelfs op een nacompetitieplek gestaan”, sluit Darnley af. Volgende week mag WV-HEDW zich uit bij FC ‘s-Gravenzande revancheren van de 2-6 thuisnederlaag eerder dit seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)