Home / Algemeen / Darren van Mourik van Abcoude naar Hoofdklasser SDO

Darren van Mourik van Abcoude naar Hoofdklasser SDO

Darren van Mourik vertrekt bij tweede klasser Abcoude. De 23-jarige spits gaat zijn geluk beproeven bij Hoofdklasser SDO in Bussum. “Ik werk ’s avonds en SDO bood mij de kans om mijn werk met voetbal op hoog niveau te kunnen combineren.”

Van Mourik twijfelde lang of hij de overstap zou maken. De aanvaller had de afgelopen jaren te kampen met veel blessureleed en wilde eigenlijk stoppen met voetballen. “Ik was eigenlijk van plan om te stoppen. Maar dit was zo’n mooie uitdaging dat ik nauwelijks nee kon zeggen. Ik heb de afgelopen jaren veel blessures gehad waaronder twee keer mijn kruisband afgescheurd in de afgelopen twee jaar.”

Darren van Mourik Rob Baarda2

Van Mourik hoopt bij SDO de draad weer op te pakken en eindelijk weer eens een vol seizoen van dichtbij mee te kunnen maken. “Ik ga naar SDO om een basisplek te veroveren en niet voor een plek op de bank of in het tweede. Daar wil ik voor vechten. De trainer heeft me een reëel beeld geschetst van de situatie en net als bij alle andere clubs speelt de beste. Ik ben gewoon blij dat ik op dit niveau nog een kans krijg. Maar dan zal ik wel fit moeten blijven want ik heb de afgelopen twee seizoenen eigenlijk maar een half seizoen kunnen meedoen.”

Darren van Mourik Rob Baarda3

De aanvaller denkt zeker dat hij het niveau moet aankunnen als hij fit weet te blijven. “Ik kom natuurlijk bij AFC vandaan en had daar wel het gevoel dat dit een niveau is wat ik aankan. Maar het belangrijkste is fit blijven en dan zien we wel. Mocht ik het hele seizoen spelen dan hoop ik uiteraard belangrijk te zijn. Niet alleen met doelpunten maar ook als aanspeelpunt.”

Hoewel de aanvaller blij is met zijn overstap heeft Abcoude bij van Mourik toch een speciaal plekje in zijn hart veroverd. “Ik wil iedereen bij Abcoude heel erg bedanken voor de afgelopen jaren. Zij hebben mij de kans gegeven om een betere voetballer te worden en me altijd geweldig opgevangen. Het zijn allemaal toppers en Abcoude is een hele mooi club. Het was een eer om voor ze te mogen spelen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Baarda

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)