Daryl Gerritsen (FC Abcoude) keert terug bij AFC

Na twee jaar keert Daryl Gerritsen terug bij AFC. De verdediger is de eerste versterking voor het zaterdagelftal van de Amsterdammers en komt over van zondag tweedeklasser FC Abcoude.

De Purmerender kijkt uit naar zijn terugkeer op de velden van AFC. “Ten eerste heb ik voor AFC gekozen, omdat ik graag in de eerste klasse wil voetballen. Tevens is de trainer een goede vriend van mij en ken ik enkele jongens uit het team. Daarnaast ben ik vijf dagen per week aanwezig op sportpark Goed Genoeg, omdat ik bij het wedstrijdsecretariaat werk van de club.”

Gerritsen begon op jonge leeftijd met voetballen bij AFC. “Ik ben als tweedejaars E-junior begonnen bij de club uit Zuid. Tot twee jaar terug heb ik altijd bij AFC gespeeld”, vertelt de 22-jarige verdediger, die volgend seizoen met de Amsterdammers uitkomt in de zaterdag eerste klasse.

Hij is overigens nog niet helemaal klaar bij FC Abcoude. Met Abcoude strijdt hij nog tegen degradatie. In de eerste ronde rekende de ploeg van Ton Bras af met Saestum en zondag werd met 3-2 verloren van Vriendenschaar. Komend weekeinde staat de return op het programma. Alleen bij winst in eigen huis is de ploeg van Ton Bras verzekerd van nog minimaal een jaar tweede klasse. “We gaan er nu alles aan doen om Vriendenschaar uit te schakelen. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht. Dan gaat het goed komen.”

Dan kan Gerritsen met een goed gevoel terug naar de Amsterdammers. “Ik ga mij richten op een plek in het hart van de defensie, maar ik kan ook als back uit de voeten. Het doel is in elk geval om een basisplek te veroveren. Daar ga ik voor knokken.”

Foto Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!