Dave Agterhof verruilt Overbos voor eersteklasser Hillegom

Dave Agterhof vertrekt aan het einde van het seizoen bij Overbos. De doelman van de Hoofddorpers gaat volgend seizoen spelen voor Hillegom. Agterhof is bezig aan zijn eerste jaar bij de in degradatiegevaar verkerende tweedeklasser.

Agterhof was vorig seizoen al in gesprek met de club uit de bollenstreek, maar de doelman koos toen voor Overbos. “Ik had vorig seizoen al contact met Hillegom, maar ik wilde graag spelen en daarom koos ik voor Overbos. Bij Hillegom zou ik waarschijnlijk tweede keeper worden en bij Overbos had ik een grotere kans om te spelen. De eerste keeper van Hillegom stopt er nu echter mee waardoor de trainer (Arend Jan Kranenburg, red.) weer contact met mij op nam. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan en heb ik een keer meegetraind. Het voelde goed en toen heb ik de keuze gemaakt om de overstap naar Hillegom te maken.”

De 20-jarige doelman hoopt dat hij volgend seizoen onder de lat staat bij de eersteklasser. “Mijn doel is wel om eerste keeper te worden. Ik ga gewoon de concurrentiestrijd aan en zal mezelf moeten bewijzen. Hillegom is een mooie club. Ik ken een aantal jongens van de selectie en ze hebben een prachtig complex. Ik kijk er naar uit om voor Hillegom te spelen.”

Voordat Agterhof de overstap naar Hillegom maakt, wacht hem in de laatste periode van het seizoen eerst de strijd tegen degradatie met Overbos. De goalie heeft er vertrouwen in dat het goed komt. “We moeten de koppen bij elkaar steken en er met z’n allen voor vechten. Dan weet ik zeker dat we rechtstreekse degradatie ontlopen. Overbos is absoluut geen derde klasse waardige club en daarom moeten we zorgen dat we in de tweede klasse blijven. Dat is mijn doel voor dit seizoen. Ik wil op een goede manier afscheid nemen. Overbos is een warme club en de mooiste club van Hoofddorp.”

Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)