Home / Algemeen / Dave Hertog helpt IVV langs AC Amsterdam

Dave Hertog helpt IVV langs AC Amsterdam

Kersverse derdeklasser IVV heeft de bekercampagne voorspoedig afgetrapt. Na een hectische slotfase met twee penalty’s en drie doelpunten wisten de Landsmeerders op eigen veld AC Amsterdam opzij te zetten. Dankzij de scoringsdrift van Dave Hertog werd met 3-0 gewonnen.

“Wij waren absoluut de bovenliggende partij”, riep IVV-trainer Gerrie Breugem stellig. De van Diemen overgekomen trainer zag hoe AC Amsterdam moeite had de Landsmeerders bij te houden en liet zijn ploeg het tempo nog wat verder opvoeren. Toch zag hij zijn ploeg lange tijd niet scoren. “We hebben slordig gespeeld. Dat komt omdat het zo lang 0-0 blijft”, concludeerde Breugem. “Je gaat met goede bedoelingen zo’n wedstrijd in, maar naarmate een doelpunt uitblijft word je wat onrustiger. Je gaat forceren en je merkt dat je daardoor foutjes gaat maken.”

De Amsterdammers wisten een aantal momenten dreigend te worden. Toch ging het eerste doelpunt alsnog naar de Landsmeerders. Na tachtig minuten overwicht zonder resultaat werd spits Dave Hertog onrechtmatig tegenhouden in het strafschopgebied: penalty. Hertog nam zelf de verantwoordelijkheid en schoot koel binnen.

Even later liet ook Jeffrey Wilders van zich horen en schoof alleen voor de keeper gekomen de bal in de korte hoek: 2-0. Meteen daarna leek de spanning nog terug te komen. Een aanval van AC Amsterdam werd in de zestien meter gestuit: penalty voor de Amsterdammers. Doelman Guus Zuidema had echter een goede reflex in huis en wist de aansluitingstreffer te voorkomen. Hertog besloot daarna de wedstrijd op slot te gooien door vlak voor tijd de 3-0 binnen te tikken.

Breugem zag dat zijn versterkte ploeg een maatje te groot was voor AC Amsterdam. “De groep die er al stond is een hartstikke goede groep. Nu kunnen de jonge jongens zich optrekken aan het niveau van de nieuwe jongens.” Toch was de grote ster van vorig seizoen, Dave Hertog, de matchwinner. De spits lijkt zijn scherpte niet te zijn verloren. “Dit is lekker, voor hem ook. Er worden allerlei dingen van hem verwacht. Nu mag-ie dat gaan waarmaken.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)