Dave Keller (WVHEDW) en De Meer-duo Van Dam/Bollen naar Wartburgia

Wartburgia heeft de selectie voor volgend seizoen op peil gebracht. Met zes nieuwkomers (evenveel als dat er vertrekken) is de spelersgroep in principe rond, al kan de zaterdag derdeklasser een extra doelman nog goed gebruiken.

“We hadden dit seizoen een groep van 36 man en volgend seizoen weer datzelfde aantal, om zo iedereen de kans te geven voldoende aan spelen toe te komen in het eerste of tweede elftal”, zegt trainer Hans Bergsma, die na de zomer geassisteerd wordt door Hans Schakel. Twee spelers komen over van buurman De Meer: linksback Jesse Bollen en buitenspeler Dylan van Dam. Middenvelder Max van Lankeren en spits Dave Keller zijn afkomstig van het tweede elftal van WVHEDW en ook centrale verdediger Tobias van Kralingen (FC Abcoude) en aanvaller Reyza Branellec (ex-AFC jeugd, momenteel zonder club) sluiten volgend seizoen aan in Amsterdam-Oost.

Van de huidige selectie vertrekken zes spelers, waarvan alleen verdediger Stijn Knigge deze jaargang een vast gezicht in de basiself was. Vooral in aanvallend opzicht konden de Amsterdammers vers bloed goed gebruiken. Zo gaat Yoram Knigge op wereldreis en keert Dave van de Berk terug naar TOS Actief. Vanwege het vertrek van Dylon Tittel is de club nog wel naarstig op zoek naar een extra doelman.

Na enkele jaren in de middenmoot eindigde Wartburgia dit seizoen verrassend als tweede in de zaterdag derde klasse A. In de eerste ronde van de nacompetitie, op weg naar de tweede klasse, ging het afgelopen weekend mis. IJmuiden was de Amsterdammers te slim af: 2-3.

Foto: Jan Vonk | Dave Keller

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)