Dave Sijbrands (OSV): “Handhaving is nog steeds het doel”

OSV won afgelopen zaterdag in de tweede klasse A met 2-0 van EVC en de promovendus sloot de eerste periode af op een keurige zesde plaats. Dave Sijbrands is één van de belangrijke krachten in het team van Kai Meeuwse en hij is logischerwijs tevreden over de prestaties tot nu toe.

De middenvelder geeft toe dat zijn ploeg het afgelopen zaterdag lastig had tegen EVC. “We hebben vorig jaar in de derde klasse ook al tegen ze gespeeld en dat waren al twee lastige wedstrijden. Ook zaterdag zag je weer dat we erg aan elkaar gewaagd waren. Gelukkig kwamen we door een penalty in de tweede helft op voorsprong en speelden we de wedstrijd vervolgens op routine uit. Uiteindelijke besliste David Zwiebel met een prachtige goal de wedstrijd voor ons.”

Sijbrands1

Met zijn eigen spel was Sijbrands iets minder content. “Ik heb wel erg hard gewerkt voor de ploeg en geprobeerd om veel te corrigeren. Het is alleen jammer dat ik aanvallend niet zoveel extra’s heb kunnen brengen.” Sijbrands begon als middenvelder maar eindigde de wedstrijd achterin.”Ik ging in de slotfase achterin spelen om een licht geblesseerde verdediger te ontlasten en het team mij op dat moment daar nodig had, maar het liefst speel ik gewoon altijd op het middenveld.”

Sijbrands2

Sijbrands geeft ook aan dat OSV het op dit moment prima doet. “Handhaving was aan het begin van dit seizoen de doelstelling en dat is het eigenlijk nog steeds. Toch zijn de verschillen in de stand klein en dan kun je ook ineens bovenin meedraaien.”

De multifunctionele speler heeft het erg naar zijn zin bij de club. “Ik ben natuurlijk een jongen van de buurt en het bevalt hier uitstekend. Ik ben even weg geweest maar ik ben blij dat ik weer terug ben. We hebben een leuke groep, veel gezelligheid en een goede en brede selectie.

Verslag: Joey Schoo

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV