Davey de Haze bloeit op bij IVV: “Ik heb het weer naar mijn zin”

Na twee mindere jaren, bij De Dijk en JOS/Watergraafsmeer, dacht Davey de Haze ondanks zijn jonge leeftijd (21) eraan te stoppen met voetballen. De aanvallende middenvelder besloot terug te keren bij zijn oude club IVV, waar hij inmiddels weer helemaal is opgebloeid.

“We draaien erg lekker dit seizoen”, opent de middenvelder het gesprek. “Het was van tevoren misschien niet concreet de doelstelling om bovenin mee te draaien, maar na een wedstrijd of drie zag je wel dat we een goede selectie hebben die om meer moet spelen dan slechts handhaving.”

De Haze is na HBOK, De Dijk en JOS/Watergraafsmeer weer terug bij zijn jeugdclub IVV. “Ik kom uit Landsmeer en heb hier altijd veel plezier gehad.” Drie jaar geleden maakte de middenvelder de stap van IVV naar HBOK. In zijn eerste seizoen werd hij zelfs verkozen tot Talent van het Jaar. Direct hing De Dijk aan de lijn om hem de kans te bieden in de Derde Divisie. “Ik heb daar erg veel geleerd, maar kwam weinig aan spelen. Daardoor verloor ik het plezier een beetje.”

Met een stap terug naar eersteklasser JOS/Watergraafsmeer hoopte hij dat plezier terug te vinden. Dat liep vorig seizoen niet zoals verwacht. “Ik ging al geblesseerd naar JOS toe. De voorbereiding was begonnen en ik had vijf maanden niet gespeeld.” De middenvelder hoopte zich in het eerste elftal te knokken, maar dit lukte niet. “Je bent niet wedstrijdfit en speelt weinig. Mijn vertrouwen werd minder en kreeg ik steeds minder zin om te trainen of wedstrijden. Het maakte me op een gegeven moment niet eens meer uit of ik zou spelen. Toen heb ik overwogen om te stoppen.”

Uiteindelijk koos De Haze voor een terugkeer op het oude nest. Weliswaar naar de zondag derde klasse C, maar hij is er erg blij mee. “Toen ik vertrok, wilde ik er alles uithalen wat erin zat. Dat wil ik natuurlijk nog steeds, maar niet meer ten koste van mezelf. Ik heb het hier gewoon weer naar mijn zin.” De middenvelder hoopt dit seizoen prijzen te gaan pakken met IVV. “Het doel is om kampioen te worden. We hebben al een periodetitel binnen. Dat is natuurlijk erg lekker, maar we willen meer.”

Foto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV