DCG in 93ste minuut onderuit bij SCH’44

In de zondag tweede klasse B heeft DCG opnieuw een nipte nederlaag geleden. Net als vorige week tegen Pancratius was in het duel met SCH’44 één treffer genoeg om de wedstrijd te beslissen. De druiven waren extra zuur voor DCG omdat het winnende doelpunt van Mitch Maas pas diep in blessuretijd viel.

Danny van de Moot blijft strijdbaar ondanks de tweede nederlaag op rij. De coach zag zoals al zovaak dit seizoen een DCG dat niet onderdeed voor de tegenstander. “We wisten dat SCH’44 een ploeg heeft die zeer gevaarlijk is in de omschakeling. We zijn hier goed mee omgegaan. We hebben een goede wedstrijd gespeeld.” DCG mocht van geluk spreken dat het na een half uur spelen niet op achterstand kwam. SCH’44 kreeg een penalty maar Desmond van de Moot wist de bal uit zijn doel te houden.

In de tweede helft kon de wedstrijd beide kanten op. Het leek op een puntendeling uit te draaien, maar Mitch Maas van SCH’44 dacht daar anders over. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap ter hoogte van de achterlijn. Deze standaardsituatie leverde wel een doelpunt op. Maas kon bij de tweede paal binnenwerken. Van de Moot zag het met lede ogen aan. “Daarvoor kwam de bal al vier keer bij de tweede paal terecht. Dan kun je er rekening mee houden dat dat bij de vijfde keer ook zo is. Helaas letten we niet goed op.”

DCG blijft in de onderste regionen bivakkeren. Het zal alle zeilen bij moeten zetten om een langer verblijf in de tweede klasse veilig te stellen. “Het vertrouwen is nog steeds aanwezig, ook bij de spelersgroep. Iedereen zat er wel even doorheen na het laatste fluitsignaal, maar in de bus terug had iedereen het alweer over de volgende wedstrijd. Als we zorgvuldiger worden in de eindfase kunnen we punten gaan pakken. Voor de rest ben ik niet ontevreden over ons spel”, besluit de trainer hoopvol.

DCG staat volgende week opnieuw een zware wedstrijd te wachten. Hooglanderveen komt op bezoek in Amsterdam-West. Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)