DCG beëindigt negatieve reeks tegen Quick 1890

In de zondag tweede klasse B heeft DCG de eerste overwinning van 2017 geboekt ten koste van Quick 1890. De ploeg van Danny van de Moot won eindelijk weer eens na vier nederlagen op rij. Burak Bulduk maakte het enige doelpunt. De overwinning was zeer welkom want DCG houdt Quick 1890 voorlopig onder zich.

In een duel met veel strijd had DCG in de eerste helft het beste van het spel. Quick 1890 zakte in en gokte voornamelijk op dode spelmomenten. Waar het scoren in de afgelopen weken maar moeilijk lukte voor DCG wist het zichzelf nu wel te belonen voor het overwicht. Nadat de bal tussen de verdediging en de doelman van Quick 1890 viel haalde Burak Bulduk de trekker over: 1-0. ”Een prachtige goal”, aldus van de Moot.

Burak Bulduk, hier in actie tegen Hooglanderveen, bezorgde DCG drie hele belangrijke punten.

”In de tweede helft werd het meer vechtvoetbal”, zegt de winnende coach. ”We kregen nog wel een aantal kansen maar speelden deze niet goed uit. Dan krijg je het in de slotfase toch even benauwd.” De oefenmeester doelde daarmee op de wedstrijden tegen Hooglanderveen en SCH’44 waar het voor DCG in de laatste minuut misging. Deze keer hield zijn elftal stand. ”We gaven gelukkig weinig weg en hielden de nul. De ontlading was enorm naar afloop. We hadden deze overwinning echt nodig. Er werd wel een klein feestje gevierd in de kleedkamer”, aldus een opgeluchte van de Moot.

Zo deed DCG hele goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. Door de zege liep het ook twee punten in op DSOV en ZSGOWMS,  die in een rechtstreeks duel op 0-0 bleven steken. DCG mag het goede resultaat volgende week een vervolg proberen te geven als koploper AGB op bezoek komt. ”Een echte sportparkderby. We kunnen hier nu met meer vertrouwen naar toe werken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.