DCG beloont zichzelf eindelijk in derby tegen Pancratius

De seizoenstart van DCG was niet voorspoedig verlopen, maar na de gewonnen derby tegen Pancratius viel er een last van de schouders van trainer John Limon. De 3-2 zege was vooral te danken aan de veerkracht van de Amsterdammers, die zichzelf eindelijk beloonden met drie verdiende punten. “Deze hadden we hard nodig.”

“We laten heel vaak goed voetbal zien, maar dat wordt niet altijd beloond met punten”, legt Limon uit. “Ook waren een aantal gelijke spelen niet nodig. Dit is een bevestiging voor ons voetbal en deze drie punten smaken extra lekker, zeker omdat het een derby was. Dat is voor ons een beloning.”

Het was op Sportpark Ookmeer een typische derby: veel publiek, sensatie, niet altijd het beste voetbal, maar vooral veel spanning. Dat was vanaf het eerste fluitsignaal al zichtbaar. In een erg hoog tempo ging het op en neer tussen beide ploegen, wat overigens vaak ten koste ging van de zorgvuldigheid. Toen dat hoge tempo iets verminderde, sloeg Pancratius toe. Na een lange bal van achteruit stond de verdediging van DCG verkeerd opgesteld en doken er plots drie Badhoevedorpers vrij op. Eén van hen, topschutter Rick van Veen, kon ongestoord op doelman Desmond van der Moot af en twijfelde niet: 0-1.

DCG - Pancratius

Lang bleef die voorsprong niet in stand. Uit het niets draaide een voorzet van Anwar Akrouh, van zo’n veertig meter, met wat geluk en hulp van de wind richting de verre kruising en verkeek doelman Donny Kool zich op de bal: 1-1. Pancratius nam ondanks de gelijkmaker weer het heft in handen en was de betere ploeg in de eerste helft.

Enkele minuten voor rust drukten de gasten dit overwicht weer uit in een voorsprong. Een terugspeelbal van Joshua Koene werd bestraft met een indirecte vrije trap door scheidsrechter De Groot. Vanaf ongeveer de stip schoot Jean Pierre Kerkeboom de vrije trap keihard via de onderkant van de lat binnen: 1-2. Daar bleef het bij in de eerste helft, ook omdat een kopbal van Van Veen op slag van rust net voorlangs het DCG-doel ging.

Na de hervatting stond er een anders ingesteld DCG op het veld. De thuisploeg had het heft inmiddels zelf in handen genomen en drukte Pancratius meer terug. In de 56ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Omar Limon kapte Dominque Sweers uit en zijn schuiver eindigde in de verre hoek: 2-2. Een paar minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Kool kreeg zijn vingertoppen nog tegen een vrije trap van Fernon Haselhoef aan, maar kon de 3-2 van DCG niet voorkomen.

Zo had de ploeg van John Limon in een kwartier een 1-2 achterstand bij rust omgebogen in een 3-2 voorsprong. Op basis van de tweede helft was dit ook verdiend, ware het niet dat de Amsterdammers zelfs kansen kregen om de score uit te breiden. Telkens was Omar Limon het eindstation van de aanvallen, maar kwam doelman Kool elke keer als winnaar uit de strijd.

Pancratius had het lastig om zelf nog een goede kans te creëren. Verder dan een mislukte halve omhaal van Omar El Aamrani en enkele zwakke pogingen in de handen van Van der Moot kwamen de gasten niet. De ploeg van Bart Jansen moest de wedstrijd zelfs met tien man eindigen door een tweede gele kaart van Menno Schelling in de blessuretijd. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon DCG drie hele belangrijke punten bijschrijven.

De ploeg van John Limon meldt zich nu in de middenmoot van de zondag tweede klasse B. Na zes wedstrijden staat DCG met negen punten op de zevende plaats. Pancratius staat met één punt meer ook één plek hoger.