DCG beloont zichzelf te weinig tegen VVH/Velserbroek

DCG is de competitie begonnen met een eenvoudige zege op VVH/Velserbroek. De ploeg van Senel Cebar was met 3-0 veel te sterk voor de bezoekers en deed zichzelf met die cijfers eigenlijk wat tekort. Met twee doelpunten en een assist had Bilal Hajoui El Jaafari een belangrijk aandeel in de overwinning.

Twintig minuten lang kon Cebar op het puntje van zijn stoel zitten, kijkend naar het spel van zijn ploeg. Hij zal genoten hebben, want de Amsterdammers waren op eigen veld veel te sterk voor de bezoekers. Dat het ‘slechts’ 1-0 stond, door een doelpunt van Bilal Hajoui El Jaafari, was een magere afspiegeling van het niveauverschil. “Dat was de beste fase tot nu toe. Heel overheersend, dominant, gretig. Op dat moment dacht ik echt: we lopen hier overheen. VVH bood weinig tot geen tegenstand en wij kregen heel veel kansen.”

Het lukte de thuisploeg niet om de wedstrijd binnen die twintig minuten te beslissen. Zo werd een treffer van Omar el Aamrani in de eerste minuut afgekeurd wegens buitenspel, raakte Anouar Boussatta twee keer de paal en stond ook de lat een Amsterdamse treffer in de weg. Nadat de storm was gaan liggen, sloop er een stukje gemakzucht naar binnen bij de thuisploeg. “We zakten steeds een beetje terug, gingen op het tempo van VVH voetballen. Het duurde echt tot de zeventigste minuut voordat de wedstrijd op slot werd gegooid.”

El Aamrani, met Cebar overgekomen van buurman AGB, rondde goed af na een mooie steekbal van zijn aanvalskompaan Hajoui El Jaafari. Laatstgenoemde bekroonde zijn goede wedstrijd een paar minuten voor tijd zelfs met zijn tweede van de middag. De doelman van VVH/Velserbroek ging in de fout bij een hard schot van de aanvaller, waardoor de eindstand op 3-0 werd bepaald.

“Het is hartstikke lekker om de eerste wedstrijd te winnen, een goed begin is altijd fijn”, vervolgde Cebar. “Het was overtuigend en terecht, maar we hebben daar wel te lang over gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.