DCG bezorgt Sporting Martinus eerste thuisnederlaag

Een wedstrijd met twee gezichten, noemde DCG-trainer Senel Cebar het duel bij Sporting Martinus. De eerste helft voor de thuisploeg, de tweede helft voor DCG. Het enige verschil: de koploper van de zondag derde klasse C slaagde er wel in om zichzelf te belonen: 0-1.

Op bezoek in Amstelveen zag Cebar voor de rust niet het DCG zoals hij het wil zien. “Ik vond Martinus veruit de betere. Ze waren scherper, wonnen elk duel. Wij waren zwakjes en niet geconcentreerd. We werden een beetje overlopen. Gelukkig hebben ze niet gescoord”, doelde Cebar op het rijtje gemiste kansen van de Amstelveners. Nils Spooren trof de lat en doelman Marcel Ons pareerde inzetten van Aldin Mehanovic, Yvo Bary en David Soesan.

Na de theepauze kantelde het duel honderdtachtig graden. Nu nam DCG de touwtjes stevig in handen en kreeg het de betere mogelijkheden. Zo’n twintig minuten voor tijd deden de bezoekers wat Sporting Martinus in de eerste helft naliet: scoren. Op individuele kwaliteit werd het duel beslist. Na een lange rush stelde Ilias Ouabba clubtopscorer Omar el Aamrani in staat de 0-1 te maken. Even later kreeg Hakim Boudchourt een uitgelezen mogelijkheid op de beslissende tweede treffer, alleen had hij te weinig kracht om doelman Niels Wuthrich te passeren.

De 0-1 nederlaag betekende de eerste verliespartij voor Sporting Martinus op eigen veld. DCG blijft aan kop staan. “Dit is een mooie opsteker voor de topper over twee weken tegen HBC”, blikt Cebar alvast vooruit. Zijn ploeg heeft nog altijd een voorsprong van één punt op de concurrent.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)