DCG binnen tien minuten langs Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B ontving Hoofddorp koploper DCG. Hoofddorp dat vorige week in de beker van eersteklasser Zwaluwen ’30 wist te winnen kon dat succes in deze wedstrijd niet evenaren. DCG begon veel feller en wist binnen zeven minuten al een 0-2 voorsprong te pakken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-4 zege voor DCG waardoor zij hun koppositie behouden.

Direct na de aftrap zet DCG veel druk tot op de helft van Hoofddorp. Hoofddorp dat veel moeite heeft om zich hier onderuit te voetballen. Na vier minuten weet DCG de verdediging van Hoofddorp vast te zetten bij de eigen cornervlag. Na een slordige bal naar voren weet Bilal El Hajoui El Jaafari de bal in de zestienmeter te krijgen. Hier krijgt de DCG spits Haselhoef te veel ruimte en weet DCG snel op een 0-1 voorsprong te zetten.

Mitchell Jansen

Nog geen twee minuten later krijg DCG een vrijetrap op de punt van de zestienmeter. Keeper Edwin Pieterse weet deze vrijetrap knap tot corner te verwerken. De corner wordt precies op het hoofd van de lange Joshua Koene geplaats, die eenvoudig boven de verdediging van Hoofddorp uit komt. Met een mooie kopbal zet Koene DCG na zeven minuten spelen op een comfortabele 0-2 voorsprong. Vlak voor rust lijkt Hoofddorp nog wel iets terug te kunnen doen, maar Sven Wierda weet met zijn hoofd de bal op de paal te spelen. Zo gaan we met een 0-2 stand aan de thee.

Dylan Manstra

In de tweede helft lijkt Hoofddorp wakker en gaat het opzoek naar de aansluitingstreffer. Na een prachtige dieptebal van Wibout de Vetten op Jasper de Bie weet Jasper de Bie de vrijgekomen Nick Tavenier te bereiken die verwoestend uithaalt. DCG keeper Lemüel Norman van Gom weet de bal nog zo aan te raken dat deze via de lat weer terug het veld in gaat. Hoofddorp weet in de tweede helft meer te kunnen voetballen, maar de counters van DCG blijven erg gevaarlijk. Zo ook na twintig minuten in de tweede helft weet Thom Leenen na sterk doorzetten de bal bij Tarik Karim te krijgen. Hij weet de bal vanaf de zijkant van de zestien meter de 0-3 binnen weet te schieten.

Marijn de Haas

Het lijkt over voor Hoofddorp na de 0-3, maar Ibrahim Akkabi weet met zijn individuele acties nog voor gevaar te zorgen. Hij kan zijn acties alleen niet belonen met een doelpunt en de wedstrijd lijkt met een 0-3 stand te eindigen. Maar in blessuretijd weet Bilal El Hajoui El Jaafari de bal van een meter of dertig met een geweldig schot over Edwin Pieterse te krijgen. Zo eindigt deze wedstrijd met een 0-4 overwinning voor DCG die zijn koppositie vasthoudt. Hoofddorp daar en tegen weet zijn zesde wedstrijd op rij niet te winnen en begint steeds meer in de problemen te raken.