Home / Algemeen / DCG blijft na hectische slotfase steken op gelijkspel
In september bleven DCG en FC Weesp steken op een 2-2 gelijkspel. Foto: Jeroen de Kock.

DCG blijft na hectische slotfase steken op gelijkspel

DCG en FC Weesp hebben in de zondag tweede klasse B de punten verdeeld. Beide ploegen kwamen op sportpark Ookmeer niet verder dan een 2-2 gelijkspel, iets waar DCG het meest van zal balen. De ploeg van John Limon was in de tweede helft veruit de betere ploeg, maar kon in een hectische slotfase niet de overwinning in de wacht slepen.

Al vroeg in de wedstrijd was het de thuisploeg dat aan de leiding kwam. Na zeven minuten verraste Max Valenkamp Weesp-doelman Arno Copier met een lastige schuiver in de verre hoek (1-0). Weesp probeerde snel weer terug in de wedstrijd te komen, maar Koen Buddenberg, Ramon Westland en Jesse van Huisstede konden de gelijkmaker niet maken . Vijf minuten voor tijd slaagde Dirk Jan Aalst daar wel in door een voorzet van Buddenberg binnen te lopen (1-1).

Gary Bouwmeester

Op slag van rust kreeg DCG nog twee kansen om de wedstrijd weer in handen te krijgen. Weesp-doelman Corpier hield zijn ploeg echter goed in de wedstrijd door pogingen van Tarik Karim en Robin de Weij te keren. Vlak na rust viel de tweede treffer voor de thuisploeg wel. Gary Bouwmeester kon een voorzet van Zaid Lahmaj aannemen, draaien en de 2-1 binnen schieten.

Na ruim een uur spelen kwam Weesp opnieuw op gelijke hoogte. Jesse van Huisstede ging op een fraaie manier langs zijn directe tegenstander en verschalkte DCG-doelman Lemuël Norman van Gom in de korte hoek met de 2-2. Opnieuw verspeelde DCG de voorsprong en in de laatste tien minuten werd een aanvalsoffensief ingezet om alsnog als winnaar van het veld te stappen.

DCG - Weesp

Weesp had in de slotfase weinig in te brengen en moest zien te overleven. De kansen waren voor de thuisploeg. Zo kreeg aanvoerder Donny Kessing een grote mogelijkheid, maar hij schoot recht op de doelman Copier af. Diezelfde Copier werd twee minuten voor tijd gered door het alluminium, toen DCG na een hoekschop van Robin de Weij via Joshua Koene (paal) en Tarik Karim (lat) niet tot scoren kwam.

Bij het ingaan van de blessuretijd slaagde ook Gary Bouwmeester daar niet in. Hij kopte van dichtbij over en moest zelfs vroegtijdig het veld verlaten wegens natrappen. Weesp wist zich staande te houden in Amsterdam-West en kon met een punt meer dan tevreden het veld verlaten.

DCG - Weesp

Weesp-trainer Mario Rijnsburger kon na afloop leven met het punt. “We mogen tevreden zijn, in de slotfase zijn we nog goed weggekomen. De eerste helft kregen we een paar goede kansen om zelf op voorsprong te komen, maar de tweede helft was duidelijk voor DCG. Het is alleen wel jammer dat we vandaag koploper hadden kunnen worden.”

“Op basis van de tweede helft hebben we hier twee punten laten liggen”, concludeerde John Limon (DCG). “In de afronding waren we helaas wat ongelukkig en dat kost je dan uiteindelijk de overwinning die we verdienden. Maar in vergelijking met vorige week (4-2 nederlaag op bezoek bij Pancratius) hebben we ons goed herpakt, daar kunnen we tevreden over zijn.”

Door het gelijkspel lieten beide ploegen de kans liggen om de koppositie over te nemen in de zondag tweede klasse B. Concurrenten FC Abcoude en Quick verloren namelijk allebei hun wedstrijd. Momenteel staat FC Weesp met acht punten op een zesde plaats, DCG is zevende met zeven punten.

Foto’s Jeroen de Kock