DCG blijft op koers voor de titel met winst op Arsenal

Nadat de afgelopen twee weken al met 5-0 en 1-6 werd gewonnen heeft DCG dit weekend die lijn doorgetrokken en won het met 6-1 van Arsenal. De titel lijkt niet meer te kunnen ontglippen aan de ploeg van Jonn Limon waar Arsenal van de vierde naar de vijfde plaats zakt maar nog steeds van een uitstekend debuutjaar kan spreken.

_DSC0926

Arsenal begon de wedstrijd zonder spelmaker Raymond Alexandre en keeper Nick Ruimgaart, vanwege schorsingen, maar met de strijdlust waar de ploeg een beetje bekend om komt te staan. Het ging er fel aan toe maar DCG krijgt in het eerste kwartier al een paar kansjes. Een goal valt echter pas na twintig minuten als Tarik Karim na een prachtige opening van Joey van Lemmeren de bal voorgeeft en Gary Bouwmeester de bal achter zijn standbeen in de goal hakt.

_DSC0764
Tot een echt goede aanval kan Arsenal in de eerste helft niet komen. DCG krijgt meerdere malen de kans om de voorsprong uit te breiden maar dat gebeurt pas vlak voor rust. Slordig uitverdedigen van de kant van Arsenal kan niet meer gecorrigeerd worden en Chester Steward wordt onreglementair van de bal gezet in het strafschopgebied. Gary Bouwmeester neemt de gegeven penalty en scoort zijn tweede van de wedstrijd, waardoor het al 2-0 staat met rust.

_DSC0788

Na rust lijkt Arsenal te vechten voor wat het waard is maar na 10 minuten scoort Chester Steward op aangeven van Joey van Lemmeren en lijkt de wedstrijd gespeeld. Anthony Voskuilen is echter inmiddels in de ploeg gekomen bij Arsenal en zet in de 60ste minuut een leuke aanval op over de as van het veld en hij maakt die aanval zowaar zelf af, tegen de club waar hij lang in de jeugd speelde. Als Arsenal nog hoopte op een terugkomst nam Bouwmeester die hoop een kleine tien minuten later alweer weg. Hij scoort zijn derde van de middag. Drie minuten later scoort Tarik Karim de 5-1 en in de laatste minuten wordt het zelfs nog 6-1 door toedoen van Zohair Chiddi.

_DSC0842

“Wij maken ons niet druk hoor” aldus trainer wan Zandwijken. “Wij stonden tot vandaag gewoon netjes vierde en soms verlies je een wedstrijd dat kan, en eerlijk is eerlijk, zij waren vandaag gewoon beter.” Bij DCG maken ze zich ook verre van druk. “Ik zie dit alleen nog fout gaan als wij vanaf nu alles verliezen” zei captain Gary Bouwmeester. “En als we de volgende wedstrijd winnen van Zwanenburg dan staan we 12 punten voor met nog vier wedstrijden te gaan.”

_DSC0913

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C

Verslag Daan de Graaf
Fotos Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)