DCG boekt kostbare zege op DSOV

DCG heeft in de tweede klasse B hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In een heus zespuntenduel tegen DSOV won de ploeg van Danny van der Moot met 2-1. Aanvoerder Burak Bulduk maakte in de 95ste minuut de bevrijdende 2-1 voor de Amsterdammers. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, omdat DSOV in de slotfase nadrukkelijk op zoek ging naar de winnende treffer.

Het was van beide kanten een matig duel op Sportpark Ookmeer, waarbij de gelukkigste won. “Het was een echt degradatieduel. Dat kon je ook aan het voetbal zien”, vond DCG-trainer Danny van der Moot. In de eerste helft leden beide ploegen veel balverlies en vielen er weinig kansen te noteren. Hier en daar werd er met afstandsschoten wat speldenprikjes uitgedeeld. De gasten kregen kort voor rust de grootste kans van de eerste helft. Na een goede pass van Bryan Wilderom stuitte Martijn Nelis op DCG-keeper Desmond van der Moot.

Foto HAV | Rida Hammou probeert DSOV-aanvaller Bryan Wilderom af te stoppen.

“De eerste helft was van beide kanten niet goed”, vond ook Danny Van der Moot. “We wilden kort druk zetten, maar dat deden we niet. In de tweede helft deden we het in ieder geval beter.” Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was een mooie aanval. Linksachter Earvin Codfried stuurde Bilal El Hajoui El Jaafari diep. De linksbuiten bediende Don Day, die koelbloedig afrondde.

De doelpuntenmaker kon na ruim een uur de score verdubbelen. Hij passeerde keeper Remco van Schagen, maar zijn inzet was te zacht en kon nog door Sander Claassen van de lijn worden gehaald. De bezoekers gingen al vrij snel een-op-een spelen en verdediger Bianco Carolina ging in de spits spelen.

Foto HAV | Bianco Carolina maakt de gelijkmaker voor DSOV

Dat wierp zijn vruchten af. Bianco Carolina tikte tien minuten voor tijd van dichtbij de gelijkmaker binnen. Het was een startsein voor een hectische slotfase voor het doel van Desmond van der Moot. DSOV ging vol voor de overwinning en voor DCG was het vrouwen en kinderen eerst. Eerst haalde DCG-invaller Ercüment Satar nog een bal van de lijn. Uit de corner die volgde schoot Carolina de bal tegen de lat. De bal ging er niet in en toen kwam er een oude voetbalwet uit de kast: het doelpunt viel aan de andere kant. Bij een snelle uitbraak van de thuisploeg was aanvoerder Burak Bulduk het eindstation en zorgde voor de bevrijdende 2-1.

Foto HAV | Desmond van der Moot gelooft zijn ogen niet: DCG maakt diep in blessuretijd de 2-1

“Na de 1-0 was er weer het oude euvel: we gingen achteruit lopen en alles wegschieten, zonder enig idee. Dan maken zij de 1-1 en móéten zij de 1-2 maken”, zag Danny van der Moot. “We hebben eerder dit seizoen ook weleens wedstrijden verloren die we hadden moeten winnen. Hooglanderveen thuis verliezen we onverdiend in de laatste minuut. En nu valt-ie goed. Daar ben ik blij om, want nu is het de belangrijkste periode waarin alles wordt verdeeld”.

Door de overwinning heeft DCG nu een voorsprong van vier punten op DSOV, met nog twee wedstrijden te gaan. Bovendien doet de ploeg van Danny van der Moot nog volop mee in de derde periode. “We zijn er nog niet. We zijn nog niet veilig. Met die derde periode ben ik nu niet bezig. We moeten ons veilig spelen”, aldus Van der Moot.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont