DCG buigt in strafschoppenserie pas voor De Meern

DCG heeft in de tweede ronde van de districtsbeker niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Hoofdklasser De Meern. De ploeg van Senel Cebar kwam twee keer goed terug van een achterstand (2-2), maar ging tijdens de strafschoppenserie alsnog op de knieën.

Het scheelde heel weinig of de derdeklasser had serieus gestunt. “Penalties waren niet eens nodig geweest”, zei Cebar. “Vanaf de 65ste minuut (bij een 2-2 stand, red.) was het éénrichtingsverkeer. Het is ongelooflijk dat die bal er niet inging.” Zo liet Bilal El Hajoui El Jaafari een paar opgelegde kansen onbenut. Even daarvoor had de aanvaller na een uur spelen voor de 2-2 getekend, op aangeven van de ingevallen Bilal el Ackhar.

In de eerste helft werd DCG twee keer op achterstand gezet. Nadat Hugo Peters profiteerde van een slippertje van doelman Donny Pronk, trok Kevin Coenraad de stand gelijk. De verdediger van de Amsterdammers besloot een lange rush met een schot buitenkant rechts. Een paar minuten na de gelijkmaker viel de 1-2. De bal bleef hangen voor het doel, niemand van DCG kon deze wegwerken en Tom Waltman wist hier wel raad mee.

“Ik vond De Meern in de eerste helft overtuigender spelen, echt een klasse beter”, blikte Cebar terug. Dat kon ook te maken hebben met de aanpassingen bij DCG. Zo kregen Omar el Aamrani, Anass Tazirane en Cihan Kambur rust. Routinier Lesley van Dams was wel weer van de partij. “Hij zou niet komen, maar ik moest hem bellen.” In de strafschoppenserie boog de derdeklasser voor De Meern. El Achkar en Zakaria Hdoudou faalden vanaf elf meter, de bezoekers schoten alles raak. “We kunnen nu in ieder geval zeggen dat we met opgeheven hoofd de beker verlaten.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Mario Wormhoudt