DCG doet uitstekende zaken

In gevecht om een van de twee degradatieplaatsen heeft DCG tegen Hillegom (4-1) in de derde klasse C uitstekende zaken gedaan. De ploeg van elftalbegeleider Wim Jansen gooiden hun ziel en zaligheid in de strijd dat uiteindelijk uitmondde in een dik verdiende overwinning. DCG won daarmee een belangrijke slag, maar nog niet de oorlog. Want om geheel vrij van degradatiezorgen te zijn, moeten de komende wedstrijden gewonnen worden. Een hels karwei omdat de ploeg niet over al teveel kwaliteiten beschikt om in de derde klasse te blijven. ,,Maar het kan lukken’’, volgens Wim Jansen die zijn ploeg vertrouwen zag tanken voor de derby komende zondag tegen VVA/Spartaan.

,,We hebben vandaag een zeer belangrijke overwinning geboekt tegen een medeconcurrent voor een degradatieplaats. Belangrijk, omdat het veel vertrouwen geeft voor de wedstrijden die nog komen. We willen zover mogelijk wegblijven van die P/D plaats en daar zijn we van doordrongen dat dit heel lastig zal worden. Alhoewel we geen supervoetbal spelen ben ik van mening dat we ons kunnen handhaven. Na een moeilijk jaar waar veel zaken tegen zaten, hebben we laten zien dat er veel veerkracht in het elftal schuilt. Daar zullen we het mee moeten doen de komende tijd om niet verder weg te zakken’’, aldus Wim Jansen met veel overtuiging richting zijn ploeg.

Tijdens de wedstrijd gingen de gedachten van uw verslaggever terug naar 25 mei 1995 toen DCG na winst op neutraal terrein bij Unitas in Gorkum tegen Nieuwenhoorn (3-2) promoveerde naar de hoofdklasse. Een unieke prestatie destijds onder leiding van Ton Ojers. Maar tijden veranderen. Ook voor DCG want wie nu op sportpark Ookmeer de ploeg aan het werk wilt zien, vindt niets meer terug van de sfeer van weleer. Niks geen honderden toeschouwers en tegenstanders meer die het in hun broek deden als ze tegen DCG moesten spelen. De sfeer die er nu heerst is er een van stilte, weinig ambiance en vooral van het gemis van een fanatiek en furieus spelend DCG. Waar zijn de tijden gebleven. Zoals ook bij andere roemruchte clubs uit het Amsterdamse voetbal die gebukt gaan onder weinig belangstelling en zeer matige prestaties op sportief gebied.

Net als uw verslaggever betreurt ook Wim Jansen de gang van zaken en vindt vooral dat het voetbal een stuk minder is geworden. ,,We moeten het nu van heel hard werken hebben. Inzet, strijd en karakter zijn de wapens waarmee DCG het hoofd boven water probeert te houden. Binnen de club zijn we hard bezig om de zaak weer enigszins op de rails te krijgen. Het bestuur doet er alles aan om voetballen bij DCG aantrekkelijk te maken. Geld is er niet, we moeten het hebben van de echte liefhebbers. Ik weet zeker als spelers wat meer clubliefde tonen, we niet hoeven af te haken en een goede toekomst tegemoet gaan’’.

De wedstrijd zelf was van derdeklasse niveau en dit was vooral te merken aan het voetbal wat beide ploegen lieten zien. Bij zowel DCG als Hillegom ontbrak het bij de meeste spelers aan, gogme, vernuft, voetbalkwaliteiten, in-en-overzicht. Vooral het laatste is van essentieel belang omdat DCG een aantal mogelijkheden kreeg waaruit zeker gescoord had kunnen worden. Een balletje simpelweg breed leggen om een medespeler is voor de meeste spelers een onmogelijke opgaaf. Een korte pass, laat staan en lange pass, is voor de meeste spelers niet weggelegd. Van kleur naar kleur spelen is een heidens karwei.

Binnen tien minuten kon trainer Ton Ojers plaats nemen op de tribune wegens kritiek op arbiter Ozyar. Op de vraag waarom was Ojers kort. ,,Niks gezegd, alleen dat hij twee fouten binnen een minuut maakte. Toen kon ik mijn biezen pakken’’. Ojers weg en nog geen drie minuten later 1-0 door Joey van Lemmeren met een schitterende lob. Een prima aanval was de inleiding voor de tweede treffer van DCG via Faoud Bouttar 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Ronald Turenhout voor de aansluitingstreffer 2-1. Na de rust was Hillegom lange tijd op de helft van DCG te vinden. Het was de thuisclub die scoorde via Gary Bouwmeester 3-1. Ver in blessuretijd was het Pa Sampije die uit een strafschop voor de dik verdiende overwinning zorgde 4-1. Conclusie van een opgetogen supporter ,,Ze moeten Ojers vaker wegsturen, winnen ze tenminste’’. Een kwinkslag die het goed deed bij het handjevol toeschouwers die een echte degradatiewedstrijd hadden gezien.

Verslaggever: Freek Louis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)