DCG eerste kampioen van Amsterdam

DCG is vier wedstrijden voor het einde van het seizoen kampioen geworden in de zondag derde klasse C. Naaste achtervolger Zwanenburg werd in eigen huis met 1-4 verslagen. De ploeg van John Limon is daarmee onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Later op de avond volgt een samenvatting en ziet u de emotionele reacties.

Aanvoerder en routinier Gary Bouwmeester had zijn emoties na afloop niet meer onder controle. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de zege. Bouwmeester: “ We hebben hier zo hard voor gewerkt.  De ellende van heel wat jaren komt er nu uit. Ik ben zo trots!”

En daarmee sloeg de aanvoerder de spijker op zijn kop. Eindelijk valt er weer iets te juichen bij DCG. Bestuur perikelen, degradaties en vorig seizoen de gemiste promotie. Het werd tijd dat de voormalig hoofdklasser weer eens een succesje boekte. Promotie naar de tweede klasse is een feit.

kampioen DCG

Zwanenburg kwam er het eerste half uur niet aan te pas. Een foutje van Ruben Karelse zorgde er uiteindelijk voor dat Bouwmeester zes minuten voor ruste de score kon openen. Het was een wonder dat het zo lang duurde voordat er eindelijk een treffer viel.

Na rust leek de wedstrijd beslist toen doelman Remco van Schagen een schot van Naoufal Hadddadi niet onder controle kreeg en Bouwmeester is de rebound scoorde (0-2). Het werd nog even spannend na een blunder van DCG-doelman Gom, die de bal los liet, en Karelse de 1-2 kon maken. In de slotfase kwam aan alle onzekerheid een einde toen Leroy van Maaren de bal achter zijn eigen doelman werkte (1-3) en invaller Fernon Hasselhoef de 1-4 maakte.

feest DCG

Trainer John Limon werd bedolven onder zijn spelers. Uit voorzorg had hij zijn kleren al verwisseld. Een sloot was echter niet voorhanden dus gingen alle waterflessen over de 47-jarige trainer heen. Ook bij Limon stonden na afloop de tranen in zijn ogen. Limon: “ Ik heb er gewoon geen woorden voor. We hadden aan het begin van het seizoen maar een doel en dat is kampioen worden. Dat dat ook gelukt is is onbeschrijfelijk.

Dat beelden meer zeggen dan woorden kunt u later op de avond zien in de reportage van onze wedstrijd van de week. Kijk voor alle uitslagen, standen en programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Foto’s  Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)