DCG en DWS treurig

,,Als je tweemaal zo’n wedstrijd hebt gezien, ga je nooit meer naar het voetballen kijken’’, mopperde een toeschouwer na afloop over de wedstrijd DGC tegen DWS die in 3-3 eindigde. De man had geen ongelijk want ook trainer Ton Ojers vond het driemaal helemaal niks en verliet mopperend, tierend en ontluisterend sportpark Ookmeer. ,,Verschrikkelijk wat ik vanmiddag heb gezien. Dit heeft niks met voetbal te maken’’. De man met het hart op de tong had net als die mopperende toeschouwer geen ongelijk. Want het was gewoon slecht ! Toch had de wedstrijd ook een positieve kant. Het duel was vermakelijk tot aan het einde van de wedstrijd waar voor beide clubs veel op het spel stond. Als er deze middag een ambtenaar van de gemeente voor vermakelijkheidsbelasting aanwezig was geweest, dan had hij het hoogste tarief in rekening gebracht. Omdat er goed gevoetbald werd ? Nee helemaal niet ! Hij zou zijn tarief gebaseerd hebben op het groot aantal fouten die spelers deze middag hebben gemaakt. Gevolg veel lachen, hoon en verbijstering over de gemiste kansen aan weerszijden. Het was lachwekkend dat de meeste spelers oorlog hadden met de bal en niet eens over vijf meter een medespeler konden bereiken. Gepruts, foute passes, gestuntel, balverlies en nog meer fouten, maakten van het schouwspel tot een treurige vertoning.

Elftalbegeleider Wim Jansen van DCG kon niet anders beamen dat het niveau belabberd was en dat het weinig met voetbal te maken had. ,,Wat wij missen zijn spelers die gochme, slimheid en inzicht hebben. Ook een speler die over scherpte en een killersinstinct beschikt missen wij. Want zoveel kansen als wij vanmiddag hebben gehad, krijg je niet elke week. Scorend vermogen staat centraal en dat is er niet. Iemand zei tegen mij, Wim jij had hier met gemak de gouden schoen als topscorer kunnen verdienen. Jet had er zeker een stuk of zes, zeven gemaakt’’,  een waarheid waar niemand omheen kon keek de oud FC Amsterdam spits op de wedstrijd terug. Het was gewoon onthutsend te zien dat zijn ploeg al met de rust ruimschoots op voorsprong had kunnen staan. DWS was de te kloppen ploeg maar DCG hield de degradatiekandidaat in leven.

,,Dat mag je wel zeggen’’, gaf DWS trainer Romeo Lensa toe. ,,We zijn goed weggekomen in de eerste helft. Zelf hebben we geen kans gecreeerd en mochten blij zijn dat zij maar een keer scoorden. In de tweede helft hebben goed partij kunnen geven en kregen ook kansen. De mooiste honderd procent kansen hebben we laten liggen. Daar heb ik geen woorden voor. In de slotfase hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. Daar baal ik behoorlijk van en vind ik uiteindelijk het resultaat voor ons zeer teleurstellend’’. DWS met nog vijf wedstrijden voor de boeg is lang nog niet veilig voor degradatie en zal als het die wilt ontlopen, geen punten meer mogen verspelen.

Voor de rust een sterk DCG dat een container vol kansen kreeg en er uiteindelijk maar een van wist te benutten. In de twaalfde minuut was het Darrell Spanning die keeper Raylangelo Geraud wist te passeren: 1-0. Nog geen minuut later was het Charbin Herbert die uit een vrije trap voor DWS met een kopbal voor de gelijkmaker kon zorgen: 1-1. Daaran was het alleen maar DCG dat de klok sloeg maar geen gebruik wist te maken van de ontelbare kansen die de ploeg van Wim Jansen kreeg. Na de rust wogen beide partijen aardig tegen elkaar en kreeg ook DWS prachtige mogelijkheden om wat aan de score te doen. Al na twee minuten spelen in deze helft was het Joey van Lemmeren die zijn ploeg op voorsprong zette: 2-1. Geen minuut later kreeg DWS via Yannick Valpoort een droomkans om de zaak weer gelijk te trekken. Hij miste hopeloos. Een schitterend genomen vrije trap Lionel Grootfaam bracht de wedstrijd weer in evenwicht: 2-2. Het missen van kansen voor beide partijen werd daarna tot kunst verheven, waardoor de wedstrijd op een gelijkspel leek uit te draaien. Tot in de laatste minuut toen DWS op voorsprong kwam door een kopbal van Tim de Groot: 2-3. In de extra speeltijd kreeg DCG toch het ene puntje dat het verdiende. Gary Bouwmeester zorgde dat ook de bloeddruk van Ton Ojers weer tot normale proporties daalde: 3-3 in deze slechte wedstrijd.