DCG en John Limon na vier jaar uit elkaar

Zondag tweedeklasser DCG en John  Limon hebben gisterenavond (dinsdag) besloten hun samenwerking na dit seizoen niet te verlengen. Na vier jaar vinden beide partijen het wenselijk om iets nieuws aan te gaan. Zowel DCG als Limon gaan dus op zoek naar een nieuwe uitdaging.

“Het duurde voor mij te lang voordat er gesprekken werden gevoerd over mijn verlenging waardoor ik ben gaan twijfelen. We hebben uiteindelijk wel samen besloten dat het misschien beter is als ik opzoek ga naar een nieuwe uitdaging.”

“Ik vind het wel jammer om de club te verlaten. Na vier jaar heb je toch een band opgebouwd met sommige jongens en ik ga het team zeker missen. Maar we hebben mooie resultaten bereikt de afgelopen jaren en ik kan de club met een gerust hart achter laten.”

Limon

In 2012 werd Limon aangesteld als hoofdtrainer van de club uit Amsterdam-West. Onder zijn leiding promoveerde de club, in zijn tweede jaar, naar de tweede klasse. Vorig seizoen werd op een haar na promotie naar de eerste klasse gemist. Dit seizoen gaat het allemaal wat minder dan gewenst en staat DCG op en zesde plaats in de tweede klasse B.

“De promotie naar de tweede klasse was zeker het hoogtepunt maar het doet ergens ook nog wel pijn dat het vorig seizoen niet is gelukt om naar de eerste klasse te promoveren. Ik denk dat het mislopen van de promotie ook zijn effect heeft gehad op dit seizoen. Natuurlijk is de competitie sterker geworden en hebben we dit seizoen last gehad met personele problemen. Maar het mislopen van de promotie heeft ook zijn doorwerking gehad in het team.”

Voorzitter Peter Gerekink: “Wij erkennen de vakman John Limon en bij DCG is veel waardering voor zijn vriendelijke en betrokken persoonlijkheid. Toch vinden wij dat voor het volgende seizoen een nieuwe hoofdtrainer wenselijk is. Uiteraard wensen wij John voor het volgende seizoen een mooie club toe”

John Limon

“Ik heb op dit moment nog niet met clubs gesproken en ik weet ook nog niet of DCG al een vervanger voor mij op het oog heeft. Maar ik vind het trainersvak erg leuk, dus elke club met een jonge ploeg en genoeg ambitie kan mij bellen. Voor mij is nu het belangrijkste om het seizoen op een mooie manier af te sluiten door bijvoorbeeld nog een periodetitel te pakken.”

Verslag Jurgen Boegborn
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)