DCG gebrand op revanche tegen HBC: “Mooie stap naar het kampioenschap”

Zo’n anderhalve maand geleden leek DCG een flinke stap te zetten naar het kampioenschap in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar gaf vervolgens een 0-2 voorsprong weg tegen HBC, zag na nog een misstap de concurrent tot één punt naderen en inmiddels staat zelfs de koppositie op het spel.

Cebar hoeft niet uit te leggen hoe groot de druk is die op de topper ligt. Hij en zijn selectie hebben de vorige ontmoeting in Heemstede nog goed in het geheugen zitten. “Iedereen is zich ervan bewust dat HBC toch de tegenstander is voor het kampioenschap. Wat is er mooier dan je directe concurrent verslaan? We hebben daar een klein tikje gehad. Wat toen een mooie middag had kunnen worden, is uitgedraaid op een deceptie. Nu kunnen we ons opmaken voor revanche.”

Even terug naar 24 februari. De voorsprong op de ranglijst was zeven punten en in een rechtstreeks duel leidden de Amsterdammers in Heemstede tijdens de rust met 0-2. Zakaria Hdoudou leek met zijn twee goals uit te groeien tot matchwinner. In de tweede helft ging het mis voor DCG. De bezoekers lieten HBC terugkomen in de wedstrijd en gaven het zelfs helemaal uit handen: 3-2. “In de tweede helft hebben we het cadeau gegeven. De volwassenheid ontbrak op dat moment. Ik hoop en denk dat we daarvan geleerd hebben.”

Bij winst kan DCG de concurrent op vier punten zetten. Hoewel er daarna nog vier duels op het programma staan, durft Cebar niet te zeggen dat de titelstrijd komend weekend wordt beslist. HBC heeft in zijn ogen een iets makkelijker programma. “Wel kunnen we een mooie stap naar het kampioenschap zetten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG