Home / Algemeen / DCG vergeet HBC uit te schakelen in titelstrijd

DCG vergeet HBC uit te schakelen in titelstrijd

Bij DCG kunnen ze zichzelf wel voor hun kop slaan dat ze HBC hebben laten terugkomen in de titelstrijd. De koploper van de zondag derde klasse C gaf op bezoek bij de achtervolger een 0-2 voorsprong uit handen en is door een 3-2 nederlaag zelfs van HBC afhankelijk geworden of het de periodetitel wint.

Na 45 minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. In de zevende minuut opende Zakaria Hdoudou de score uit een steekbal van aanvoerder Kevin Coenraad en twintig minuten later leverde een verwoestende uithaal van de middenvelder de 0-2 op. “We speelden leuk voetbal, waren scherp en echt dominant”, zei trainer Senel Cebar. “Als je dan met 0-2 de rust ingaat, moet je eigenlijk volwassen zijn en die wedstrijd over de streep trekken. Dat hebben we verzuimd te doen.”

Cebar hoopte dat een aansluitingstreffer lang zou uitblijven, maar binnen enkele minuten had HBC via Neil van Hooff de spanning teruggebracht. Nog steeds was er niets aan de hand voor de bezoekers. Vijf minuten voor tijd kreeg Cihan Kambur dé kans om het duel te beslissen. De middenvelder faalde oog-in-oog met doelman Bram Verhage. Dat bleek een cruciaal moment, want vier minuten later stond er opeens een 3-2 stand op het scorebord.

Beide treffers kwamen op naam van Luke Vahle. Vooral bij de winnende 3-2 zag de Amsterdamse defensie er niet goed uit. Door een misverstand tussen doelman Marcel Ons en zijn verdedigers kon Vahle de bal over de keeper koppen. “Na de 2-2 waren we eigenlijk al van slag. De tweede helft zakten we veel te ver terug. Dat was jammer. Ik hoop dat dit een leermoment is. Natuurlijk wel een hard leermoment”, beseft Cebar zich. “Maar de jongens zijn erop gebrand ze binnenkort bij ons te pakken.”

Door de nederlaag is HBC niet alleen dichterbij gekomen – op vier punten achterstand met een wedstrijd minder gespeeld – ook is de strijd in de tweede periode nog niet beslist. Hierin heeft DCG een voorsprong van twee punten op de Heemstedelingen. Zij moeten volgende week inhalen tegen IVV en kunnen dan de periodetitel voor de neus van de koploper weggrijpen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG
Send this to a friend