DCG geeft riante voorsprong uit handen tegen Kampong

Met nog een halfuur te gaan leek er niets aan de hand voor DCG. De ploeg van Danny van der Moot had op bezoek bij Kampong een 0-3 voorsprong te pakken en dacht daarmee de strijd om de derde periodetitel in de zondag tweede klasse B nieuw leven in te kunnen blazen. De Amsterdammers gaven dit echter in een kwartier uit handen en lieten zo de kans liggen om zich definitief veilig te spelen.

Het was behoorlijk stil in de kleedkamer van DCG. Daarna volgden over en weer verwijten naar elkaar. “Maar we winnen als team en we verliezen als team”, zei Van der Moot direct. “Ik hoop dat we hieruit leren dat we een wedstrijd dood moeten maken. Tot de 0-3 waren wij heer en meester, na de 1-3 sluipt er iets in de ploeg en krijgt angst de overhand. Komende week moeten we de groep oppakken uit dit dal, want dit is een behoorlijke deceptie.”

Halverwege de wedstrijd hadden de Amsterdammers een 0-1 voorsprong te pakken door een eigen doelpunt van Maarten Beijer. Vlak na de rust verdubbelde Bilal Hajoui El Jaafari deze voorsprong en toen Mourad Saalioua zelfs de 0-3 op het scorebord bracht, dachten de gasten dat de wedstrijd beslist was. “Toch geven we het in een kwartier tijd, drie keer uit een standaardsituatie weg”, verzuchtte Van der Moot.

Nadat Remy van den Bosch voor de eretreffer van de thuisploeg zorgde, rook Kampong dat er meer te halen viel. “Wat ik ook probeerde, we bleven achteruit lopen en onnodig vrije trappen weggeven. Kampong gaf zoveel ruimte weg, maar daar profiteerden wij niet van. Het leek meer op hersenloos voetbal.”

Diederik Hageraats bleek uiteindelijk de kwelgeest van de Amsterdammers. Met twee doelpunten bracht hij de Utrechters langszij: 3-3. Niet alleen liet DCG de kans liggen om Kampong te passeren in de derde periode, ook is de ploeg nog niet veilig. “Daar gaat het op dit moment om. Wij moeten volgende week winnen van United/DAVO, dat nog voor haar laatste kans speelt, en ik hoop dat Hooglanderveen haar sportieve plicht vervult tegen DSOV.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Josta van Zoonen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)