Home / Algemeen / DCG haalt eigen niveau niet in Bloemendaal

DCG haalt eigen niveau niet in Bloemendaal

Op bezoek bij nummer voorlaatst Bloemendaal heeft koploper DCG dure punten laten liggen. De ploeg van Senel Cebar kwam tegen de laagvlieger niet tot scoren. Door het 0-0 gelijkspel hijgt achtervolger HBC nu in de nek van de zondag derde klasse C.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten, zei Cebar met gevoel voor understatement. Bloemendaal verklaarde de nul heilig en gunde DCG de bal. Aan de Amsterdammers de taak om de hechte defensie stuk te spelen, maar als je dan niet lekker in de wedstrijd komt, gaat dat niet vanzelf. “Het was povertjes. Weinig beleving, weinig voetbal. De eerste helft was vrij matig, ook niks gecreëerd, en de tweede helft zat er iets meer energie in.”

Dit resulteerde niet in echt grote kansen. Slechts eentje viel er te noteren: een kopbal van Imrane Boubkiri werd van de doellijn gehaald. Aan de andere kant van het veld voorkwam routinier Lesley van Dams een verrassende treffer van de thuisploeg, anders had DCG helemaal met lege handen geëindigd op deze druilerige dag.

De lijstaanvoerder maakte eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de overwinning. Zoekend naar een verklaring hiervoor, moet Cebar het antwoord zelf ook schuldig blijven. “Misschien is het een stukje gemakzucht, terwijl we het daar veel over hebben gehad. We hebben gewoon te weinig gecreëerd. Een offday van het hele team.”

De voorsprong op de concurrentie is hierdoor ook verkleind. HBC staat inmiddels op slechts één punt van DCG. De Amsterdammers kunnen zich zo geen misstap meer veroorloven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend