DCG haalt ZSGOWMS uit de droom

In de Sportpark Ookmeerderby stonden in de derde klasse C, DCG en ZSGOWMS vandaag tegenover elkaar. Bij winst op DCG maakte ZSGOWMS nog kans op een plek in de nacompetitie, mits Zwanenburg zijn laatste wedstrijden zou verliezen. DCG kon vandaag zijn plek in de nacompetitie veiligstellen. Al na drie minuten stond DCG met 1-0 voor, dus dit leek te lukken. Dit wisten ze uit te breiden naar een 3-0 ruststand. ZSGOWMS liet zich niet van de wijs brengen en wist de stand naar 3-2 terug te brengen. Tot in de laatste minuten de winst toch veilig werd gesteld door DCG met 4-2.

De wedstrijd begon explosief en aanvallend van de kant van DCG. Al in de derde minuut lukte het de bal in het doel van ZSGOWMS te krijgen. Karim kreeg een vrije trap die hij snel nam. Hierdoor stonden veel spelers aan de kant van ZSGOWMS niet op hun plek en kreeg Karim vrij spel om op doel te schieten. 1-0. ZSGOWMS was even van de kaart, maar herstelde zich enigszins in de 7e minuut, toen Amankour een hoge bal richting het doel van DCG schoot. Een makkelijke vangbal voor keeper Te Pas, mits hij de bal niet losliet. Een rommelige situatie binnen en buiten het doel, waarbij het twijfelachtig was of de bal het doel in ging. Scheidsrechter Jongbloed besloot van niet.

21042013DCG-ZSGOWMS1

DCG behield zijn aanvallende instelling en ZSGOWMS werd in de eerste helft weggespeeld. Veel balverlies, hoge ballen en misverstanden aan die kant. De keren dat ZSGOWMS in de eerste helft dreigend was, was dat te danken aan eenmansacties en niet aan combinatiespel. Dat de 2-0 viel, was niet verassend. Schet speelde zich in de 23e minuut aan de linkerkant van het veld vrij en had nog maar één verdediger tegenover zich. In de rechterhoek eindigde de bal. 2-0.

Zeven minuten later was het weer Schet die ZSGOWMS dwars zat. Op dezelfde plek als een paar minuten eerder kreeg hij de bal voor zijn voeten. ‘Let op, hij is rechts!!’, werd er nog aan de kant gewaarschuwd, maar voor keeper Mahmutovic was het toen al te laat en zag hij de bal in de kruising verdwijnen. 3-0.

In de laatste tien minuten van de eerste helft, kwam ZSGOWMS eindelijk een beetje in zijn spel en ook in de tweede helft konden ze dit goed doorzetten. Uit het combinatiespel tussen Pengel en Uiterloo kwamen een paar gevaarlijke acties. DCG was dit keer even van de leg en dat bood kansen aan ZSGOWMS. In de 60e minuut was het raak. Na een afgeslagen aanval van ZSGOWMS werd de bal niet goed weggehaald door DCG. Hierdoor bleef de bal rondcirkelen in het strafschopgebied en kwam uiteindelijk bij aanvaller Cyrus uit. Deze benutte zijn kans en schoot in de rechterhoek. 3-1.

ZSGOWMS voelde dat ze nog kans maakte en zette alles op alles. Kwamen ze in de eerste helft niet aan voetballen toe, het tegendeel bewezen ze in de tweede helft. In de 77e minuut kreeg Pengel bij een doelrijpe kans in het strafschopgebied een duw in de rug waardoor hij naast schoot. De bal ging terecht op de stip. Van Vuuren, had de eer hem te nemen. Keeper Te Pas richtte zich op de goede hoek, maar kwam lengte tekort. 3-2.

Met een 3-2 stand, deed ZSGOWMS nog alles om het tij te keren. Echter wist DCG zich te herpakken en werd de wedstrijd weer evenwichtig. In de 90e minuut werd de nacompetitiedroom van ZSGOWMS definitief om zeep geholpen. Karim kreeg op de rand van het 16 meter gebied een vrije trap. Een muur van ZSGOWMS stond klaar en iedereen was in opperste staat van paraatheid. Dat Bouwmeester aan de linkerkant geheel vrij stond, werd vergeten. Behalve door Karim. Met een slimme pass, had Bouwmeester vrij spel voor de keeper. 4-2.

Shanon Schet, Tarik Karim en Gary Bouwmeester van DCG
Shanon Schet, Tarik Karim en Gary Bouwmeester van DCG

Trainer Rob Rijnink van ZSGOWMS was erg teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. ‘Wij waren in de eerste helft heel slecht. Ik ben vooral teleurgesteld in de eerste 35 minuten. Dat is een beetje het probleem van dit seizoen. De eerste helft verloopt steeds dramatisch. Zoals we in de tweede helft speelden, zo moeten we de wedstrijd beginnen en 75 á 80 minuten door blijven spelen.’ Met nog één wedstrijd te spelen is het einde van het seizoen in zicht voor Rijnink. Hij weet in ieder geval wel al wat hij volgend jaar doet. ‘Volgend seizoen blijf ik en er komt een groot aantal jongens bij, dus dan hebben we elke positie dubbel bezet.’

Trainer John Limon blijft met de nacompetitie in het vooruitzicht scherp en kritisch. ‘In de eerste helft stond onze organisatie beter en de jongens waren scherp. Na de rust, gingen we uit positie lopen en kwam de druk van hun kant. Bij een jonge ploeg is er het probleem dat ze elkaar beïnvloeden. We waren onrustig. Aan het einde hadden we ons herpakt en liep het weer beter. ZSGOWMS is een moeilijke tegenstander, zij hebben eenzelfde soort ploeg als wij, maar wij moesten vandaag winnen. Anders waren we afhankelijk van anderen als het ging om een plek in de nacompetitie.’

Verslag: Anouschka Nuyens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)