DCG heeft aan een helft genoeg om ZSGOWMS te verslaan

Het was weer eens een sportpark Ookmeer derby bij ZSGO thuis toen DCG op bezoek kwam. Het werd een stevige maar faire pot waarin beide teams met tien man eindigden. Alle goals vielen in de eerste helft die DCG won met 1-3.

De wedstrijd begon met een goede kans voor beide teams. Naoufal Haddadi kreeg namens DCG een goede kans uit een voorgegeven vrije trap en Rosco Cyrus schoot maar net naast het DCG doel. Het eerste doelpunt kwam echter dankzij een blunder van ZSGO keeper Robin Thiel.

_DSC3343

Een lange bal vanuit een vrije trap kwam zijn kant op en hij grabbelde nadat hij zijn verdedigers liet weten dat hij de bal zou pakken. Gary Bouwmeester kon vervolgens in schieten maar die bal werd nog van de lijn gehaald, de rebound kwam echter voor de voeten van Joey van Lemmeren en ditmaal was de verdediging kansloos en stond het al na een klein kwartier 0-1.

_DSC3130

ZSGO krijgt nog een grote kans waarbij Serdal Suvakci vanaf dichtbij op de keeper schiet. Voor de rest is het vooral DCG dat de dienst uitmaakt. Shafin Madmar en Donny Kessing schoten gevaarlijk voorlangs voordat weer ZSGO keeper Robin Thiel een tegengoal veroorzaakte. Hij kwam vroeg, en misschien wat onnodig, uit op een lange bal richting Bouwmeester. Hij trapte vervolgens naast de bal waardoor Bouwmeester simpel de 0-2 kon scoren.

_DSC3213

DCG scoorde vlak daarna gelijk de 0-3 uit een corner die voor de voeten van Nouafal Haddadi die na wat gerommel de bal hard in het doel schoot. De wedstrijd lijkt dan gespeeld maar voor de rust krijgt ZSGO nog wat hoop. Marco Mulder schiet een vrije trap vanaf de rand van de zestien recht op de keeper af, de bal schampt echter het hoofd van Suvakci waardoor keeper Lemuël van Gom kansloos was en de teams met 1-3 de rust in gaan.

_DSC3253

Ook in de tweede helft houdt DCG het overwicht. Het had in het eerste half uur makkelijk 1-4 kunnen worden maar ZSGO hield stand. Marco Mulder speelde al een tijdje op het randje, met al een gele kaart op zak. Hij kreeg na weer een stevige sliding dan ook zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Ook Kasper Dinkgreve mocht namens DCG vroegtijdig naar de kant. Hij kwam vlak na rust in het veld en had binnen een recordtijd twee gele kaarten te pakken.

_DSC3301

ZSGO probeerde nog wat terug te doen in het slot maar kon niets forceren. DCG won verdient met 1-3 en blijft nog ongeslagen in de derde klasse c waar ZSGO werd ingehaald door Arsenal en Bloemendaal en zakte naar de zesde plaats.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse C