Home / Algemeen / DCG heeft eindelijk eerste punt binnen al verdiende het meer

DCG heeft eindelijk eerste punt binnen al verdiende het meer

In de zondag tweede klasse B heeft DCG eindelijk haar eerste punt van het seizoen binnen. Tegen VVIJ werd het 1-1. Vooral na rust domineerden de Amsterdammers en was een overwinning meer dan verdiend geweest.

Na drie nederlagen op rij is het eerste punt dus binnen, al zal trainer Danny van der Moot er toch van balen dat het er geen drie geworden zijn. In de tweede 45 minuten was DCG oppermachtig en verzuimde het de opgelegde kansen te benutten.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Een paar mislukte vrijetrappen, een te zachte kopbal en een afzwaaiend schot waren zo’n beetje de hoogtepunten van de eerste twintig minuten. Dat VVIJ op voorsprong kwam was onverwacht want geen van beide teams verdiende voor rust een voorspong. Een voorzet van Michael Cortino werd door Bradley van Bommel niet goed geraakt, maar de bal zeilde wel over doelman Desmond van der Moot heen (0-1).

Foto Mario Wormhoudt: Danny van der Moot ziet zijn ploeg de overwinning mislopen
Foto Mario Wormhoudt: Danny van der Moot ziet zijn ploeg de overwinning mislopen

Pas in de slotfase van de eerste helft beet DCG pas echt van zich af. Een mooie aanval via uitblinker Hamza el Yettefti en Mohamed Madmar werd uiteindelijk door Adil Jamal ingeschoten, maar vlak voor de doellijn werd de bal gekeerd. In de daarop volgende aanval kopte Madmar een bal van Rida Hammou net over en tot slot van de serie aanvallen schoot Yettefti voorlangs.

DCG ging na rust door met waar het gebleven was. De ploeg van Danny van der Moot domineerde de wedstrijd volledig. Het was slechts wachten op de gelijkmaker. Nadat eerst Hammou had overgeschoten en Madmar zijn schot er niet in zag gaan werd het uiteindelijk een kwartier na rust toch meer dan verdiend 1-1. De pass van Madmar werd door Sefa Izmi met het hoofd verlengd en Joshua Koene zorgde voor de gelijkmaker.

Foto Mario Wormhoudt: Dil Jamal weet doelman Stefan Kolvers niet te verschalken
Foto Mario Wormhoudt: Adil Jamal weet doelman Stefan Kolvers niet te verschalken

De aanvalsgolven van DCG hielden nog een kwartier aan. Op een mogelijkheid voor Adil Jamal na, vielen er echter weinig grote kansen te noteren. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Burak Bulduk nog zijn tweede gele kaart en dat was voor DCG het sein om zich terug te trekken. In de resterende minuten werd VVIJ echter niet meer gevaarlijk.

Het punt zal op Sporpark Ookmeer gekoesterd worden, want met nul punten beginnen aan een serie tegen Hoofddorp, AGB en ZSGOWMS was anders geen lekker vooruitzicht geweest. Op basis van het vertoonde spel in de tweede helft heeft Van der Moot in ieder geval iets om zich aan vast te houden.

Foto Mario Wormhoudt: En ook Roda Hammou wete het net niet te vinden voor DCG
Foto Mario Wormhoudt: En ook Roda Hammou wete het net niet te vinden voor DCG

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Mario Wormhoudt