DCG heeft periode voor 99,99% binnen

In de zondag derde klasse C heeft koploper DCG weer goede zaken gedaan tegen DSS. Stonden de Amsterdammers al na de eerste helft met 2-0 voor, werd deze voorsprong in de tweede helft verder uitgebreid naar 6-0. DCG heeft de periodetitel voor het grijpen door alle wedstrijden tot nu toe te winnen.

DSS, een defensief sterke ploeg zorgde afgelopen seizoen nog voor twee keer gelijkspel tegen DCG. Een niet te onderschatten tegenstander. DSS begon de wedstrijd aanvallend, echter had DCG al snel het spel onder controle. De eerste grote kans voor DCG kwam in de zevende minuut uit een draai geschoten schot van Bouwmeester. Vol op de rechterpaal. Al snel daarna dwong DCG, DSS op zijn eigen helft te spelen. Aanvallen van DCG eindigden vooralsnog in de eerste tien minuten in de handen van keeper Blom, die het nog zwaar te verrduren kreeg. Een uitbraak van DSS lag natuurlijk altijd op de loer. Meerdere malen kwam rechtsback Dorjee razendsnel over de rechterkant opzetten en zorgde voor dreiging van de Haarlemmers. De verdediging van DCG stond echter goed op zijn plek en kon de bal elke keer mooi uitverdedigen.

4De eerste twintig minuten was het spel niet ijzersterk van beide ploegen, maar overheersten de Amsterdammers wel. In de 20e minuut speelde van Lemmeren de bal het strafschopgebied van DSS in. Door een ongelukkige kopbal van een verdediger van DSS, kwam de bal voor de voeten van Bouwmeester die hem hard binnen schoot. 1-0. De 1-0 zorgde voor beter spel. Een snel genomen vrije trap via Leenen en Haddadi eindigde in de 30e minuut in een buitenspel doelpunt. Het was voor DCG knokken voor de 2-0. Deze was ook erg dichtbij toen Steward in de 33e minuut via een vrije trap de bal op de kruising schoot. De bal stuiterde het veld in, werd door meerdere mensen richting het doel geschoten, maar werd uiteindelijk uitverdedigd.

3In de 34e minuut was het eindelijk toch raak en viel de 2-0 uit een penalty door een overtreding gemaakt op Thompson van DCG. Bouwmeester kreeg de eer en schoot hem zuiver in. Na de 2-0 kreeg DSS iets meer ruimte van DCG, maar laatstgenoemde behield het overwicht. Echt gevaarlijk werd het dan ook niet voor de ploeg van trainer Limon.

Na de rust, was het meteen raak. Bouwmeester speelde de bal naar Karim die midden voor het doel stond en recht op de keeper afging, raak. 3-0. Veel kon er toen niet meer mis gaan. En dat ging er ook niet. In de 57e minuut was het weer raak. Via de rug van keeper Blom van DSS, kwam de bal voor de voeten van Bouwmeester. De 4-0 kon niet uitblijven.

1DSS kwam amper over de middenlijn, maar bleef geloven in zijn eigen spel. De jonge ploeg van trainer Bleeker was niet klein te krijgen en nog altijd op een uitbraak uit. Deze kwam er niet en DCG bleef zijn voorsprong maar uitbreiden. In de 70e minuut was het wéér Bouwmeester die de bal in het net liet verdwijnen. Via een voorzet, opgezet door Dinkgreve en Karim werd de keeper van DSS op het verkeerde been gezet en kon Bouwmeester de bal achter hem erin tikken. En vijf minuten later maakte van Lemmeren het sprookje voor DCG helemaal af. Toen eerst Thompson de keeper uitspeelde en de bal voorlegde aan van Lemmeren. 6-0. De laatste tien minuten kwam DSS toch nog een aantal keer over de middenlijn, maar kon daarmee geen tegentreffer meer maken.

2

Trainer Paul Bleeker van DSS kon niet anders dan zijn lof uitspreken voor het spel van DCG. ‘Wij kwamen op alle fronten te kort. We hebben een jonge ploeg en spelen wisselvallig. Wij komen fysiek tekort en dan weet je dat je het lastig gaat krijgen, maar 6-0 komt toch wel hard aan. We moeten hard werken. In de competitie doen we het redelijk, maar tegen zo een ploeg als DCG wordt je toch met je beide benen op de grond gezet.’

John Limon, trainer van DCG, had DSS ook niet onderschat. ‘Afgelopen jaar hebben wij ook tegen DSS gespeeld en dit eindigde beide keren in een gelijkspel. Ik heb nagedacht wat erin het spel tegen hen beter kon. We hebben goed ingezet op de snelle balcirculatie en de veldbezetting zo optimaal mogelijk proberen te houden. Ik wil nog even kwijt dat ik erg trots ben op hoe de jongens als team functioneren en serieus omgaan met de aanwezigheid bij de trainingen. De spelers komen en zijn betrokken. De positie waarin wij nu verkeren is ongekend en is echt een teamprestatie.’

Limon lacht

DCG, een ploeg die zich sinds vorig seizoen sterk heeft ontwikkeld en de individuele klasse van de spelers heeft vergroot, staat als een team op het veld. De spelers zijn op elkaar ingespeeld en coachen elkaar waar nodig. Spits Bouwmeester knalt de ballen erin, maar kon dit nooit zo vaak doen zonder de goede verdediging en de sterke opbouw vanaf het middenveld. De eerste periodetitel hebben de Amsterdammers voor het grijpen. Volgende week tegen Arsenal kunnen ze deze definitief pakken.