DCG heeft weinig moeite met vernieuwd Buiksloot

Promovendus DCG heeft haar eerste wedstrijd in de tweede klasse met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van John Limon was met 0-4 te sterk voor een compleet vernieuwd Buiksloot. De gasten hadden weinig moeite met Buiksloot, al had de score hoger uit kunnen vallen.

Na een wisselvallige openingsfase was de eerste echte kans meteen raak. Met een kwartier op de klok wist Thom Leenen op aangeven van Zaid Lahmaj de bal onder Buiksloot-doelman Dennis Looy door te schuiven (0-1). Het bleek een tik voor Buiksloot, dat in de beginfase nog goed mee kon doen. De kansen waren voor DCG, maar de tweede treffer bleef uit. Die kwam uiteindelijk na ruim een half uur spelen. Kasper Dinkgreve had genoeg ruimte voor een schot en verraste Looy met een bal over hem heen in de verre bovenhoek (0-2).

Buiksloot kon er weinig tegenin brengen en wist geen kans te creëren. Dat lukte DCG wel, al bleef de beslissende derde treffer uit. Gary Bouwmeester kreeg aan het begin van de tweede helft twee goede mogelijkheden, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Ook Tarik Karim had twee maal de beslissing op zijn voet, maar vond beide keren doelman Dennis Looy op zijn weg.

Thom Leenen was met een doelpunt (0-1) en assist (0-2) erg belangrijk voor zijn ploeg.
Thom Leenen was met een doelpunt (0-1) en assist (0-2) erg belangrijk voor zijn ploeg.

Twintig minuten voor tijd viel de beslissing wel. Na een fout van Buiksloot-verdediger Ives van der Lee kon Samir Bouttar alleen doorlopen. Oog in oog met Looy legde hij af op Gary Bouwmeester die de bal in leeg doel tikte (0-3). Het werd voor Buiksloot nog erger toen DCG enkele minuten later zelfs voor de vierde treffer tekende. Na een mooie combinatie wist Bouwmeester zich goed vrij te draaien en af te leggen op Bouttar. De invaller schoot vrij eenvoudig de vierde treffer van de middag binnen.

DCG kreeg in de slotfase zelfs nog mogelijkheden om nog meer uit te lopen, maar door de slechte afronding van de gasten bleef de 0-4 op het scorebord staan. Het betekende een forse nederlaag voor het compleet vernieuwde Buiksloot. DCG begint na een ruime overwinning goed aan het nieuwe seizoen. John Limon: “We zijn verder gegaan met waar we vorig seizoen mee zijn geëindigd: winnen.”

Yassin Al Mobaress (Buiksloot)

“Dit geeft een lekker gevoel, als promovendus meteen je eerste wedstrijd winnen”, zei DCG-trainer Limon na afloop. “We hebben verdiend gewonnen, al vond ik Buiksloot niet zo heel slecht voetballen. Wij zijn goed op elkaar ingespeeld, dat gaf vanmiddag de doorslag. Helaas hebben we het laten liggen om de score nog verder uit te breiden, maar ik ben heel tevreden met het resultaat.”

Brian Tevreden (Buiksloot) had al rekening gehouden met een stroeve start. “We zijn allemaal net nieuw en hebben nog geen team. Pas over twee/drie maanden hebben we een hechte groep, dat heeft tijd nodig. Ik hoop dat de spelers weten dat er dit seizoen geknokt zal moeten worden, want dat is vandaag niet gelukt. We hebben als jongens verloren van mannen.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG