DCG houdt kater over aan duel met Nieuw Utrecht

DCG heeft donderdagavond een teleurstellende nederlaag geleden. Op bezoek bij Nieuw Utrecht werd het 2-1.

In de eerste helft creëerde DCG de nodige kansen, maar onder anderen Walid Mabrouk en Anass Benhammouch slaagden er niet om om te scoren. Aan de andere kant wist Nieuw Utrecht niet tot nauwelijks gevaar te stichten en zo stond het bij rust nog 0-0.

Snel na rust viel plotseling de 1-0, na miscommunicatie achterin bij de Amsterdammers. Daarna werd het spel slordiger en ontstond er bovendien wat frustratie, omdat Nieuw Utrecht het spel zo nu en dan ophield. Maar na een kwartier werd het toch 1-1. Een schot vanaf de zijkant werd niet goed verwerkt door de keeper, waarna Mabrouk er snel bij was om de gelijkmaker in te tikken. Daarna hoopte DCG de klus alsnog te klaren, maar een paar minuten later lag een vrije trap vanaf 20 meter zomaar achter Marcel Ons. Het lukte de Amsterdammers niet om daarna nog door de Utrechtse muur te breken en een resultaat te boeken.

Trainer Senel Cebar baalde flink van de nederlaag: “Dit was echt onnodig. Het is enorm teleurstellend dat wij de punten cadeau geven aan hen. We waren bezig aan een goede reeks. Hopelijk kunnen we deze kater zondag wegspoelen.” Dat zal overigens niet makkelijk zijn, want DCG gaat op bezoek bij IVV. De ploeg uit Landsmeer verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in de competitie.