DCG houdt knap stand tegen Hoofddorp

De gebalde vuist bij DCG-trainer John Limon na afloop zei genoeg. Net zoals de diepe zucht die volgde. “Dit was een zware bevalling.” De Amsterdammers hielden zich goed staande tegen een aanvalsoffensief van Hoofddorp en konden door een 2-1 overwinning de winterstop ingaan als nummer zes van de zondag tweede klasse B.

Het kwakkelende Hoofddorp had in de beginfase al enkele keren de kans om de score te openen. Jasper de Bie zette Zaid Lahmaj te kijk, alleen kon doelman Desmond van der Moot zijn hand nog tegen de lage schuiver krijgen en de sluitpost had even later het geluk dat Ibrahim Akkabi van dichtbij recht op hem af schoot. “Zulke kansen moet je gewoon maken tegen DCG”, aldus Hoofddorp-trainer Jimmy Simons.

DCG - Hoofddorp

Een paar minuten voor de rust kantelde de wedstrijd volledig. Waar DCG tot daarvoor nog weinig liet zien, leek het de wedstrijd binnen anderhalve minuut te beslissen. Een hoofdrol hiervoor was weggelegd voor Burak Bulduk. Eerst legde hij na een knappe sleepbeweging af op Fernon Hasselhoef (1-0) en vlak daarna zette hij Gary Bouwmeester vrij voor doelman Jan Ziere (2-0).

Zo had DCG halverwege een mooie voorsprong te pakken. Hoofddorp leek van slag en kon de rust goed gebruiken om zich te herpakken. In het eerste deel van de tweede helft kreeg de thuisploeg nog alle ruimte en vrijheid om het spel te bepalen, maar na twee aanvallende wissels van Hoofddorp kwam daar verandering in. Simons: “De tweede helft was gewoon voor ons. DCG heeft zelf niks afgedwongen, alleen moesten wij wel het verschil maken.”

DCG - Hoofddorp

Het opportunistische spel van de gasten leverde een paar goede mogelijkheden op. Zo wist invaller Revelinio Vermeer ruimte vrij te maken voor een schot, maar zijn inzet eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Bij een vrije trap van Wibout de Vetten moest DCG-doelman Van der Moot zich strekken en een kopbal van Sven Wierda tegen de lat tikken. Een kwartier voor tijd was de sluitpost echter geklopt. Een aanval uit het boekje eindigde na een hakbal van Vermeer bij Sven Wierda, die niet hoefde te twijfelen: 2-1.

DCG - Hoofddorp

Hoofddorp voelde dat er nog meer te halen viel in Amsterdam-West en voerde de druk op. Toen de wedstrijd een paar minuten werd stilgelegd voor het behandelen van een zware hoofdblessure voor DCG-verdediger Joshua Koene, riep Hoofddorp-trainer Jimmy Simons zijn ploeg bij elkaar. De laatste aanwijzingen moesten resulteren in een late gelijkmaker, maar deze zat er niet meer in. “Er was eigenlijk maar één ploeg die een goal verdiende”, oordeelde de oefenmeester. “De 2-2 hing in de lucht en zelfs de 3-2. We hadden vandaag teveel kansen nodig en waren niet geconcentreerd voor het doel.”

Toen scheidsrechter Evers na 105 minuten affloot, was de opluchting groot bij de thuisploeg. “En ik vind het ook een verdiende zege”, aldus trainer John Limon. “Het was nog even billenknijpen, maar dat had meer te maken met hoe wij tactisch stonden. Hoofddorp vond ik redelijk onvoorspelbaar. Ik had ook niet het gevoel dat wij het zouden weggeven.”

DCG - Hoofddorp

DCG gaat de winterstop nu in als de nummer zes van de zondag tweede klasse B. De Amsterdammers herpakten zich goed van een matige seizoenstart. Hoofddorp kwakkelt nog steeds en blijft elfde staan, een plek die aan het eind van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud zou betekenen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)