DCG kampioen na gelijkspel bij TOB

DCG is op bezoek bij TOB kampioen geworden in de zaterdag vierde klasse C. Bij de concurrent had de ploeg van Danny van der Moot genoeg aan een gelijkspel en dat werd het ook. Na een 0-2 ruststand kwam TOB in de tweede helft nog wel terug tot 2-2, maar daar bleef het bij.

Beide ploegen startten voorzichtig aan de wedstrijd en er waren weinig kansen te noteren in de openingsfase. Het was ook uit het niets dat DCG na ruim twintig minuten de leiding pakte. Een goede actie in het strafschopgebied van middenvelder Yassine El Aboui werd verzilverd door Sjoerd Degenkamp. DCG sprong effectief om met de kansen want ook de tweede kans was raak. Een snel genomen vrije trap werd uitstekend afgerond door Robert van Opmeer.

DCG KAMPIOEN3

De thuisploeg liet zich na ruim een half uur voor het eerst zien. Spits Jordy Klein raakte de bal uit een voorzet echter helemaal verkeerd waardoor de kans verloren ging. Vijf minuten voor rust had DCG de schade voor TOB nog groter kunnen maken. Een goede actie op rechts van Rachid Ouachour kon niet worden afgemaakt door Van Opmeer. TOB kreeg nog één kans voor rust om de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar invaller Mathieu Dziki kon zijn hoofd uit een vrije trap net niet tegen de bal aan zetten.

Na de rust kwam er een heel ander TOB uit de kleedkamer. De ploeg ging vol overtuiging op zoek naar de aansluitingstreffer. Ilhan Eren was hier dichtbij na een goede actie van Miguel Ghering. Hij schoot echter over. TOB kreeg vlak daarna weer twee goede kansen maar aanvoerder Jeroen van Velden schoof de bal oog-in-oog met DCG-doelman Bart Laarman naast het doel en Lava Dollart zag zijn schot voorlangs gaan.

DCG KAMPIOEN5

Een kwartier na rust was het wel raak voor de thuisploeg. Van Velden schoot een vrije trap strak in de hoek en zorgde ervoor dat TOB terug in de wedstrijd was. TOB ging door en en Eren kreeg opnieuw een goede kans. Hij kopte de bal in kansrijke positie naast het doel. Twee minuten later sloeg de middenvelder bij een moeilijkere kans wel toe. DCG liep te klungelen achterin en Eren schoot de bal uit de draai onhoudbaar achter Laarman.

Vervolgens leken beide ploegen tevreden te zijn met een gelijkspel. Zowel TOB als DCG gingen niet meer op zoek naar de winnende treffer. Het was wachten op het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter zodat de feestvreugde bij DCG kon losbarsten.

DCG KAMPIOEN10

Met nog drie wedstrijden te gaan is DCG voor haar achtervolgers TOB en NFC niet meer te achterhalen waardoor de ploeg rechtstreeks promoveert naar de derde klasse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse C.

Verslag: Joey Schoo